Itaalia tõlge

Varför ska du beställa italienska översättningar från Transly Översättningsbyrå?

Förstklassig översättning till italienska 

Transly Översättningsbyrå har tilldelats det internationella kvalitetscertifikatet ISO 17100:2015, vilket innebär att Transly Översättningsbyrå uppfyller alla krav för tillhandahållande av översättningstjänster. Den italienska översättning som du beställt från oss bevarar textens ursprungliga betydelse, innehåller inga misstag och låter naturlig för den avsedda läsaren. Därför håller vi textens avsedda betydelse i åtanke under översättningsprocessen och förmedlar den på ett sätt som är lätt för läsaren eller användaren att förstå. Vi är övertygade om att en bra italiensk översättning är en som lätt kan förstås av din italiensktalande affärspartner, kund eller kollega, oavsett bakgrund och modersmål. Vi levererar exakta och terminologiskt korrekta översättningar. För att uppnå bästa resultat kommer vi vid behov att begära ytterligare information och granska källtexten. Om du vill komma in på den italienska marknaden, kan vi lokalisera översättningen för din italienska målgrupp – detta är särskilt viktigt när du översätter webbplatser, marknadsföringstexter, säkerhetsdatablad och liknande.

Itaalia tõlge

Snabba översättningar till italienska

Vi arbetar snabbt. Tack vare Translys utmärkta tekniska kapacitet, skickliga översättare och smidiga processer, går vår översättningsprocess också snabbare. Vi gör alltid vårt yttersta för att återkomma till dig så snart som möjligt och detsamma gäller färdigställandet av offerter. Om det behövs, kan vi påskynda processen ännu mer genom att låta flera översättare arbeta på samma projekt samtidigt. Tack vare den snabba utvecklingen av neural maskinöversättning förbättras även vår arbetshastighet. Modern översättningsprogramvara som upptäcker upprepningar i en text hjälper ytterligare till att påskynda vår arbetsprocess. När vi översätter till italienska är vår arbetsprocess effektiv och flexibel och beslut fattas snabbt. Därför kan vi lugnt säga att Transly är en av de snabbaste leverantörerna av översättningstjänster i branschen.

Kiire itaalia tõlge

Prisvärd översättning till italienska

Transly erbjuder översättningar med det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Våra översättningsprojekt genomförs med hjälp av den mest moderna tekniken och involverar både en översättare med masterexamen och en professionell redaktör. Tack vare smart översättningsprogramvara och den fortlöpande utvecklingen av neural maskinöversättning kan vi erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris för italienska översättningar. Vi erbjuder rabatt på upprepade segment i texten. Detta börjar spela en viktig roll i permanenta partnerskap: ju mer liknande texter vi översätter, desto lägre blir enhetspriset för våra lojala kunder. Vi översätter varje segment en gång, vilket också innebär att du bara behöver betala för det en gång. På så sätt kan du vara säker på att vi ger dig det bästa erbjudandet.

Soodne itaalia tõlge

Smidig översättningsprocess

Vi är här för att göra översättningsprocessen så smidig och bekväm för dig som möjligt. Tack vare vår omfattande kunskap och erfarenhet har vi kunnat utveckla lösningar som gör det möjligt för oss att systematiskt hantera översättningar, samtidigt som vi använder översättningsminnen, terminologibaser och ett centralt arbetsflödessystem. Vi vet att projektledning innebär mycket mer än att bara organisera översättningen av en text från ett språk till ett annat. Att ha ett strömlinjeformat arbetsflöde är viktigt för att garantera en stressfri beställningsupplevelse, transparent budget och italienska översättningar som blir klara i tid. För detta ändamål har vi minimerat eller automatiserat alla tidskrävande standardprocedurer. På så sätt kan du vara säker på att både budgeten och tidsfristen för översättningen kommer att uppfylla dina höga förväntningar.

Mugav itaalia tõlge

Garanterad sekretess

Vi garanterar sekretessen för alla texter. Digital säkerhet, dataskydd och sekretess är aspekter som vi tar på stort allvar i vårt arbete. Avtalet om översättningstjänster innehåller ett sekretessavtal. Vid behov är det också möjligt att ingå ett separat sekretessavtal. Användningen av översättningsprogram och en säker lagringsserver bidrar till att minska risken för dataläckage. Tack vare översättningsprogram behöver du inte skicka filer via e-post, vilket hjälper till att förhindra dataläckage och e-postmeddelanden som skickas till fel mottagare. Dessutom är säkerhetskopiering i realtid integrerad i vår översättningsprocess, vilket säkerställer att din italienska översättning är i säkra händer hos oss.

Konfidentsiaalne itaalia tõlge

Alla översättningsrelaterade tjänster från en byrå

Vi vill att ditt samarbete med oss ska vara så bekvämt som möjligt. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose alla dina önskemål om översättning, redigering och innehållsskapande samt allt som är relaterat till dessa tjänster. Därför erbjuder vi även en tjänst för sökmotoroptimering av översatta webbplatser och en lokaliseringstjänst för webbutiker. Våra tjänster omfattar även översättningsrådgivning, bedömning av översättningskvalitet, voice-over och dubbning. Dessutom erbjuder vi gärna layout-, design- och trycktjänster för översatta texter. Allt detta gör att du enkelt och bekvämt kan hitta alla tjänster relaterade till italiensk översättning på ett och samma ställe.

Itaalia tõlkebüroo

Külli

Külli är översättningschef på Transly Översättningsbyrå Hon har arbetat som översättare i mer än 15 år och har studerat översättning vid Tallinns universitet. Külli är en perfektionist som aldrig är nöjd med något mindre än det optimala resultatet. Hennes unika förmåga är hennes snabbläsningsförmåga. Hon har också ett extremt gott tekniskt skarpsinne och en osviklig förmåga att förutse kommande trender.

Toimetaja tegevjuht

Transly översättningsbyrå erbjuder professionella översättningar som sparar tid och pengar.

För att göra en beställning, skicka oss ett e-postmeddelande eller fyll i frågeformuläret med följande information:

 • Vilka tjänster du är intresserad av
 • Vilka språk du behöver tjänsten på
 • Vilken tidsfristen är för jobbet

Vänligen bifoga eventuell ytterligare information eller en fil när du skickar in din förfrågan, så vi kan analysera den och ge dig en exakt offert.

Vi återkommer till dig med en offert inom en timme.

Saada_päring

Vilken italiensk översättningstjänst ska jag välja?

Italiensk teknisk översättning

Teknisk översättning innefattar områden som ingenjörskonst, bygge, miljöskydd och -teknologi, informationsteknologi, transport, automatisering m.fl. De vanligaste typerna av texter som kräver teknisk översättning är till exempel bruksanvisningar, säkerhetsinstruktioner, snabbstartsguider, installationsguider, rapporter och applikationer. Teknisk översättning utgör en mycket viktig del av de tjänster som Transly tillhandahåller. Vi översätter användarmanualer och IT-relaterade texter till italienska, lokaliserar applikationer för den italiensktalande marknaden och erbjuder många andra tjänster.

Tehnikateksti tõlkimine itaalia keelde

Översättning av webbplatser till italienska

Webbplatsöversättning är en av våra mest populära översättningstjänster. En högkvalitativ webbplatsöversättning skapar ett mer förtroendeingivande intryck av ditt företag. Det är därför vi översätter ditt företags webbplats till italienska smidigt, snabbt och med fokus på kvalitet. Att manuellt kopiera och klistra in webbtexter hör till det förgångna – vi använder smart teknik för att automatiskt exportera webbtexter och importera översättningar. Translys italienska översättare och redaktörer har SEO-kunskap, och de har strategiska nyckelord i åtanke under översättningsprocessen för webbplatser, webbtexter och blogginlägg.

Kodulehe tõlkimine itaalia keelde

Översättning av ekonomiska texter till italienska

Översättningen av ekonomiska texter till italienska är ett viktigt område som omfattar översättningar av årsredovisningar till italienska samt översättning till italienska av bokföringshandlingar, kontoutdrag, betalningsbevis, och liknande. Fördelarna med att anlita Transly när du planerar att beställa italienska översättningar av ekonomiska texter innefattar: kunskap om finansiell vokabulär samt redovisnings- och bankterminologi, sekretess, snabbhet, bra kommunikation och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

Majandustõlge itaalia keelde

Juridisk översättning till italienska

Juridisk översättning till italienska innefattar översättning av kontrakt, domstolshandlingar och lagstiftning. Med ISO-certifierade kvalitetsprocesser på plats, producerar vi juridiska översättningar till italienska som är exakta och terminologiskt korrekta. Transly följer strikta regler för skydd av personuppgifter och konfidentialitetskrav, som är särskilt viktiga vid juridisk översättning.

Õigustekstide tõlkimine itaalia keelde

Marknadsföringsöversättning till italienska

Översättningen av en marknadsföringstext till italienska kan anses vara framgångsrik när budskapet förmedlas korrekt på italienska, när översättningen återspeglar varumärkets värderingar och stil, och, framför allt, när översättningen till italienska inte låter som en översättning. Översättning till italienska av produktbeskrivningar, webbplatser, webbutiker, översikter, artiklar, slogans, annonser, kampanjmeddelanden, försäljningserbjudanden, företags uppdrag eller visioner samt varumärkesvärden faller alla under översättning av marknadsföring till italienska. Utöver marknadsföringsöversättning är Transly också expert på italiensk lokalisering och transkreation eller kreativ översättning till italienska.

Turundusteksti tõlkimine itaalia keelde

Översättning av vetenskapliga texter till italienska

Översättning av vetenskapliga texter till italienska är en annan av våra huvudsakliga tjänster. Bland våra kunder återfinns Tallinns universitet, Tallinns tekniska högskola, Estlands forskningsråd, Estlands geologiska undersökning, Estlands miljöforskningscentrum, Praxis Center for Policy Studies, Estlands undervisnings- och forskningsministerium och många andra. Vid översättning av forskningsartiklar eller doktorsavhandlingar till italienska kommer vi att ägna särskild uppmärksamhet åt relevant terminologi och arbeta nära kunden för att säkerställa en högkvalitativ översättning.

Teadusteksti tõlkimine itaalia keelde

Medicinsk översättning till italienska

Medicinsk översättning omfattar bland annat översättning av bruksanvisningar för medicinsk utrustning, information om läkemedel, patientinformationsbroschyrer, hälsodokument, farmaceutisk forskning, osv. Alla våra italienska översättningar genomgår en kvalitetssäkringsprocess i enlighet med ISO-standarden, vilket säkerställer att våra italienska översättningar är korrekta, levereras i tid och uppfyller andra kvalitetsstandardkrav. Andra fördelar med att välja Transly är sekretess, snabbhet och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

Meditsiiniteksti tõlkimine itaalia keelde

Översättning av säkerhetsdatablad till italienska

Ett säkerhetsdatablad är ett dokument som ger information om hur man säkerställer en säker användning av en kemikalie i hela leveranskedjan. Eftersom varje leverantör av säkerhetsdatablad ansvarar för innehållet i säkerhetsdatabladet, är det bäst att anförtro översättningen av säkerhetsdatablad till italienska åt Transly Översättningsbyrå. Vi översätter inte bara texten, utan vi kan också identifiera potentiella väsentliga brister eller inkonsekvenser i den. Vi har lång erfarenhet av att översätta säkerhetsdatablad till italienska. Vi håller oss alltid uppdaterade om den senaste relevanta lagstiftningen och officiell terminologi för att säkerställa korrektheten, tydligheten och noggrannheten i dina säkerhetsdatablads översättningar.

Ohutuskaartide tõlkimine itaalia keelde

Italiensk lokalisering

Lokalisering av programvara är översättning och anpassning av ett datorprogram eller en mobilapplikation för den italienska marknaden. Lokalisering av programvara tar hänsyn till preferenser, behov och vanor hos användare i Italien. Lokaliseringsjobb för programvara hos Transly anförtros till professionella översättare som både är teknikkunniga och har italienska som modersmål.

Tarkvara lokaliseerimine itaalia

Italienska tolkningstjänster

Tolkning, viskad tolkning, fjärrtolkning, konferenstolkning och konsekutivtolkning är italienska översättningstjänster som behövs vid evenemang, möten, utbildningar, notariatstransaktioner, osv. Translys italienska tolkar är högutbildade specialister med lång erfarenhet inom olika områden. Vi hjälper dig att välja den tolkningstjänst som bäst uppfyller dina behov.

Suuline tõlge itaalia keelde

Auktoriserad översättning till italienska

Auktoriserad översättning till italienska är en officiell dokumentöversättningstjänst som vi erbjuder i samarbete med italiensktalande auktoriserade översättare. En auktoriserad italiensk översättare tar ansvar för korrektheten av översättningen med sin signatur och sigill. Om en auktoriserad översättning till italienska krävs, till exempel för antagning till skola, resor eller domstolsförfaranden, är endast auktoriserade översättare behöriga att översätta dessa dokument till italienska.

Vandetõlge itaalia keelde

Den bästa översättningen är ett resultat av en kombination av mänsklig insats och modern teknik. Få de bästa översättningstjänsterna från Transly.

Översättningsspråk

Översättning svenska-italienska och italienska-svenska

Mer än tio miljoner människor talar svenska. Vi översätter webbsidor, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket mer från svenska till italienska och från italienska till svenska. Vi erbjuder professionella översättningar svenska-italienska och italienska-svenska, som sparar tid och pengar. Du får svar inom bara två timmar. Läs mer och begär en offert!

rootsi tõlge

Översättning engelska-italienska och italienska-engelska

Engelska talas av 1,5 miljarder människor världen över! Transly översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till engelska. Vi översätter även från engelska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning engelska-italienska eller italienska-engelska!

inglise tõlge

Översättning finska-italienska och italienska-finska

Mer än fem miljoner människor talar finska. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till finska. Vi översätter även från finska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning finska-italienska eller italienska-finska!

soome tõlge

Översättning tyska-italienska och italienska-tyska

Det är inte lätt att göra bot för sina synder i tyskarnas ögon när man har gjort ett stavfel. Transly översätter webbplatser, webbutiker, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till felfri tyska. Vi översätter även från tyska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning tyska-italienska eller italienska-tyska! Vi ser fram emot den.

saksa-tõlge

Översättning franska-italienska och italienska-franska

Visste du att mer än 200 miljoner människor världen över talar franska? Vi översätter webbplatser, menyer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till franska. Vi översätter även från franska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning franska-italienska eller italienska-franska!

prantsuse-tõlge

Översättning spanska-italienska och italienska-spanska

Visste du att europeisk spanska och latinamerikansk spanska skiljer sig från varandra? Transly översätter webbplatser, kontrakt och mycket mer till spanska. Vi översätter även från spanska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning av spanska-italienska eller italienska-spanska!

hispaania tõlge

Översättning norska-italienska och italienska-norska

Totalt 5 miljoner har norska som modersmål. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till norska. Vi översätter även från norska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning norska-italienska eller italienska-norska!

norra tõlge

Översättning ukrainska-italienska och italienska-ukrainska

Mer än 45 miljoner människor har ukrainska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till ukrainska. Vi översätter också från ukrainska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning ukrainska-italienska eller italienska-ukrainska! Vi ser fram emot den.

ukraina tõlge

Översättning ryska-italienska och italienska-ryska

Visste du att det på ryska webbplatser är god sed att använda det formella “ni” i stället för det informella “du” när du tilltalar läsaren ? Transly översätter webbplatser, produktbeskrivningar, kontrakt och mycket annat till ryska. Vi översätter även från ryska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning ryska-italienska eller italienska-ryska!

vene tõlge

Översättning lettiska-italienska och italienska-lettiska

Mer än en miljon människor talar lettiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, webbutiker, produktdatablad, kataloger, marknadsföringstexter, dokument och mycket annat till lettiska. Vi översätter även från lettiska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning lettiska-italienska eller italienska-lettiska! Vi ser fram emot den.

läti tõlge

Översättning litauiska-italienska och italienska-litauiska

Mer än två miljoner människor talar litauiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till litauiska. Vi översätter även från litauiska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning litauiska-italienska eller italienska-litauiska! Vi ser fram emot den.

leedu tõlge

Översättning polska-italienska och italienska-polska

Det polska språket pratas av totalt 38 miljoner människor över hela världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till polska. Vi översätter också från polska till italienska. Skicka oss en polska-italienska-polska översättningsförfrågan!

Poola tõlge

Översättning estniska-italienska och italienska-estniska

Omkring en miljon människor talar estniska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till estniska. Vi översätter även från estniska till italienska. Skicka oss en förfrågan om översättning estniska-italienska eller italienska-estniska!

estonian translation

Anförtro dina översättningar till oss. Våra ivriga översättare på Transly översättningsbyrå tillhandahåller snabba och högkvalitativa översättningar.

Vanliga frågor om italiensk översättning

Varför översätta till italienska?

Med cirka 85 miljoner italiensktalande i världen spelar Italien och italienarna en viktig roll på den globala arenan. Italiens blomstrande ekonomi gör landet till en utmärkt exportmarknad, full av möjligheter. Italienska kunder och affärspartners föredrar att få information på italienska. Trots att italienarna behärskar engelska och ofta har tyska, franska eller spanska som andraspråk, blir förekomsten av text på deras modersmål ofta en avgörande faktor vid köpbeslut eller ingående av avtal.

Hur skickar du in en förfrågan om en italiensk översättning?

När du beställer en italiensk översättning, bifoga källtexten när du skickar in din beställning, om det är möjligt. Om källtexten ännu inte är helt klar, ange ungefärligt antal ord som skall översättas. Inkludera därtill syftet med översättningen och lite information om den avsedda läsaren av texten. Slutligen, ange deadline, önskat format och eventuella särskilda önskemål för översättningen.

Hur bestäms priset för en italiensk översättning?

Kostnaden för en italiensk översättning bestäms till stor del av textens ämnesområde: Översättningar av reklamtexter om allmänna ämnen är billigare än översättningar av, till exempel, medicinska texter, eftersom de senare kommer att kräva en specialistöversättare, redaktör eller expert för att säkerställa terminologisk exakthet. Vi erbjuder våra stamkunder ett attraktivt rabattsystem vilket möjliggörs av vår översättningsprogramvara, som gör det möjligt för oss att ta i beaktande upprepade segment. Tack vare detta kan våra kunder spara en betydande summa pengar på upprepade textavsnitt.

Vilka är de vanligaste förfrågningarna om italienska översättningar?

De vanligaste förfrågningarna om översättningstjänster gäller följande: hjälp med att översätta italienskspråkiga dokument; utarbetande av broschyrer på italienska som presenterar ett företag inför en mässa i Italien; förfrågningar om kostnaden för att översätta produktinformation till italienska; hjälp med att översätta en bruksanvisning från italienska till andra språk; översättning av ett företags webbplats till italienska; hjälp med att översätta turistinformation till italienska för hotell som vänder sig till italienska gäster.

Vad bör man tänka på när man beställer en översättning till italienska?

Att åstadkomma en italiensk översättning av hög kvalitet kräver tid och ansträngning. Att förse oss med tillräcklig bakgrundsinformation utöver det material som ska översättas kommer att förbättra kvaliteten på översättningen. Genom att klargöra målgruppen och den avsedda användningen av det översatta materialet kan vi till exempel förstå sammanhanget och uppfylla målgruppens förväntningar på ett mer effektivt sätt. Transly Översättningsbyrå erbjuder översättningar av facktexter, produktinformation, användarmanualer, webbplatser, skönlitteratur, IT-texter och marknadsföringstexter. Vi tillhandahåller även andra tjänster relaterade till översättning, t.ex. italiensk sökmotoroptimering (SEO).

Vilken position har det italienska språket i världen?

 • Italienska är ett av de 20 mest talade språken i världen.
 • Förutom i Italien är italienska också officiellt språk i San Marino och Schweiz. Italienskan har dessutom officiell minoritetsstatus i vissa regioner i Kroatien och Slovenien.
 • Italienska har nästan 65 miljoner modersmålstalare. Ytterligare 3 miljoner talar italienska som andraspråk och kan också betraktas som italiensktalande. Italienska är det officiella språket i den katolska världen: Påven kommunicerar i första hand med miljontals katoliker på italienska.
 • Italienska är också ett av de officiella språken i Europeiska unionen och är ett av de största språken i unionen tillsammans med tyska, engelska och franska.
 • Även om italienska inte är ett diplomatiskt språk som engelska, franska eller spanska, talas det ofta i Medelhavsområdet och Nordafrika och är ett av de mest populära främmande språken i världen att studera.
 • Över hela världen känner man till åtminstone några italienska ord, t.ex. pizza pasta, espresso eller mozzarella.
 • Italienska språkkunskaper är nödvändiga för dem vars intresseområde eller arbete är relaterat till gastronomi. Det italienska köket är världsberömt, vilket är anledningen till att många internationellt använda kulinariska termer och livsmedelsnamn kommer från italienskan.
 • Inom områdena konsthistoria och musik, särskilt klassisk musik, måste experterna vara kunniga inom italiensk terminologi.
 • Kunskaper i italienska språket är också nödvändiga för personer som arbetar med design och mode.

 Vad gör det italienska språket intressant?

 • Det italienska språket, särskilt dess ljud, anses vara ett av de vackraste i världen. Dt beskrivs ofta som melodiöst.
 • Den italienska stavningen stämmer väl överens med uttalet.
 • Italien har en språklig mångfald med nästan 20 olika dialekter, var och en förknippad med en specifik region i landet.
 • Standarditalienska baseras på den toskanska dialekt som talas i närheten av Florens.
 • Språkforskare har länge diskuterat huruvida de dialekter som talas i Italien ska klassificeras som dialekter eller betraktas som självständiga språk.

Varför ska jag översätta min hemsida till italienska?

 • Italienare uppskattar när utlänningar och turister anstränger sig för att tala några ord italienska och använder välkända artighetsfraser och hälsningsfraser, t.ex. (ja), no (nej), per favore (var vänlig), grazie (tack), ciao (hej), arrivederci (hej då), scusi (ursäkta mig).
 • Unga italienare lär sig visserligen främmande språk, särskilt engelska, men kunskapsnivån varierar och många äldre italienare talar inte engelska alls. I näringslivet är det dock vanligt att man använder engelska.
 • Italienarna uppskattar möjligheten att läsa och kommunicera på sitt modersmål.
 • Om ditt företag har italienska partners eller överväger att expandera till den italienska marknaden är det viktigt att tillhandahålla information på italienska på ditt företags webbplats.
 • Människor kanske inte tar sig tid att bekanta sig med material på främmande språk. Därför är det klokt att förse dem med den information de behöver på deras eget språk.
 • Att erbjuda innehåll på italienska signalerar till italienarna att du är genuint intresserad av dem som kunder.

Vad bör man tänka på när man går in på den italienska marknaden?

 • Det italienska skattesystemet är mycket komplext och utgör ofta en utmaning även för italienarna själva. Olika typer av skatter tas ut på nationell, regional och lokal nivå.
 • Vid expansion på den italienska marknaden är det lämpligt att anställa en lokal assistent för att minska de kostnader och den tid som är förknippade med bristande kunskaper i språk och rutiner.
 • Det finns många olika företagsformer i Italien och lagen begränsar inte friheten att välja en viss företagsform.
 • Lagen föreskriver inte heller några särskilda villkor för utländska medborgare när de etablerar ett företag.
 • Den italienska banksektorn är inte den mest moderna, med många små banker som uteslutande vänder sig till lokala kunder.

Vad bör man inte göra inom det italienskspråkiga kulturområdet?

 • Kläder spelar en viktig roll, tillsammans med skor, hår och accessoarer. Det rekommenderas att inte bära shorts till ett affärsmöte. Dessutom är det till exempel viktigt att täcka både knän och axlar när man besöker en kyrka.
 • Undvik att tilltala en affärspartner enbart med förnamnet under det första mötet. När du tilltalar någon är det viktigt att använda en yrkestitel eller hedersbeteckning före för- och efternamnet, t.ex. signore (herr) eller signora (fru).
 • Italienare är inte alltid punktliga. De kan komma 15 till 45 minuter för sent till ett möte. Italienare brukar dock vara punktliga vid viktiga affärsmöten, så det är viktigt att inte komma för sent under några omständigheter.
 • Affärsluncher är mycket viktiga, eftersom många viktiga affärsbeslut fattas under gemensamma luncher eller middagar.
 • Det är brukligt att skaka hand som hälsning..
 • Under samtal anses det olämpligt att prata om religion, Vatikanen, maffian eller personliga angelägenheter.

Läs mer

TRANSLY ÖVERSÄTTNINGSBYRÅ, ÖVERSÄTTNING, REDIGERING, SKAPANDE AV INNEHÅLL, ÖVERSÄTTNING MED FULL SERVICE, OM OSS

Läs vår blogg

Translys blogg skrivs av vårt engagerade team av översättare, textskapare och redaktörer. Vi älskar vad vi gör.

En del av våra kunder

Admiral Markets Tallinn
allies tallinnas
bcs itera tallinnas
Beckhoff tallinn
Bolt tallinn
CGI_Tallinn
Combi works Tallinn
energia partner tallinnas
EKA tallinn
elsavie_logo_Tallinn
esplan tallinn
Esto Tallinn
Fortum tallinn
Goworkabit tallinn
hemles tallinn
ideal tallinnas
Infragate Tallinn
innove tallinn
KPMG tallinnas
Luuv Tallinn
merko Tallinnas
monestro
Moneyflow tallinn
Montonio tallinnas
Nexd tallinn
Tallinna tehnikaülikool
tank tallinnas
netgroup tallinnas
newsec tallinnas
Nobel digital tallinn
nordecon tallinnas
Printall tallinnas
Synerall tallinnas
tradehouse tallinnas

Anförtro din översättning till oss. Transly översättningsbyrå tillhandahåller en snabb och högkvalitativ tjänst.

TA KONTAKT. VI SER FRAM EMOT ATT HÖRA FRÅN DIG

Kom ihåg att ange din e-postadress och bifoga dina filer när du skickar in din förfrågan. Vi ser fram emot den.