rootsi tõlge

Varför ska du beställa svenska översättningar från Transly översättningsbyrå?

Förstklassig svensk översättning

Transly översättningsbyrå har tilldelats det internationella ISO 17100:2015 kvalitetscertifikatet, vilket innebär att Transly översättningsbyrå uppfyller alla krav för tillhandahållande av översättningstjänster. Den svenska översättning som du beställt från oss behåller textens ursprungliga innebörd, innehåller inte några misstag och låter naturlig för den avsedda läsaren. Därför håller vi textens avsedda betydelse i åtanke under översättningsprocessen och förmedlar den på ett sätt som är lätt för läsaren eller användaren att förstå. Vi är övertygade om att en bra översättning till svenska är en som lätt kan förstås av din svensktalande affärspartner, kund eller kollega, oavsett bakgrund och modersmål. Vi producerar exakta och terminologiskt korrekta juridiska översättningar. För att uppnå bästa resultat kommer vi vid behov att begära ytterligare information och granska källtexten. Om du vill komma in på den svenska marknaden, kan vi lokalisera översättningen för din svenska målgrupp – detta är särskilt viktigt när du översätter webbplatser, marknadsföringstexter, säkerhetsdatablad och liknande.

rootsi tõlge

Snabba svenska översättningar

Vi arbetar snabbt. Tack vare Translys utmärkta tekniska kapacitet, skickliga översättare och smidiga processer, går vår översättningsprocess också snabbare. Vi gör alltid vårt yttersta för att återkomma till dig så snart som möjligt och detsamma gäller färdigställandet av offerter. Om det behövs, kan vi påskynda processen ännu mer genom att låta flera översättare arbeta på samma projekt samtidigt. Tack vare den snabba utvecklingen av neural maskinöversättning förbättras även vår arbetshastighet. Modern översättningsprogramvara som upptäcker upprepningar i en text hjälper ytterligare till att påskynda vår arbetsprocess. När vi översätter till svenska är vår arbetsprocess effektiv och flexibel och beslut fattas snabbt. Därför kan vi lugnt säga att Transly är en av de snabbaste leverantörerna av översättningstjänster i branschen.

kiire rootsi tõlge

Prisvärd svensk översättning

Transly erbjuder översättningar med det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Våra översättningsprojekt genomförs med hjälp av den modernaste tekniken och involverar både en översättare med masterexamen och en professionell redaktör. Tack vare smart översättningsprogramvara och den fortlöpande utvecklingen av neural maskinöversättning kan vi erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris för svensk översättning. Vi erbjuder rabatt på upprepade segment i texten. Detta börjar spela en viktig roll i permanenta partnerskap: ju mer liknande texter vi översätter, desto lägre blir enhetspriset för våra lojala kunder. Vi översätter varje segment en gång, vilket också innebär att du bara behöver betala för det en gång. På så sätt kan du vara säker på att vi ger dig det bästa erbjudandet.

soodne rootsi tõlge

Smidig översättningsprocess

Vi är här för att göra översättningsprocessen så smidig och bekväm för dig som möjligt. Tack vare vår omfattande kunskap och erfarenhet har vi kunnat utveckla lösningar som gör det möjligt för oss att systematiskt hantera översättningar, samtidigt som vi använder översättningsminnen, terminologibaser och ett centralt arbetsflödessystem. Vi vet att projektledning innebär mycket mer än att bara organisera översättningen av en text från ett språk till ett annat. Att ha ett strömlinjeformat arbetsflöde är viktigt för att garantera en stressfri beställningsupplevelse, transparent budget och svenska översättningar som blir klara i tid. För detta ändamål har vi minimerat eller automatiserat alla tidskrävande standardprocedurer. På så sätt kan du vara säker på att både budgeten och tidsfristen för översättningen kommer att uppfylla dina höga förväntningar.

mugav rootsi tõlge

Garanterad sekretess

Vi garanterar sekretessen för alla texter. Digital säkerhet, dataskydd och sekretess är aspekter som vi tar på stort allvar i vårt arbete. Avtalet om översättningstjänster innehåller ett sekretessavtal. Vid behov är det också möjligt att ingå ett separat sekretessavtal. Användningen av översättningsprogram och en säker lagringsserver bidrar till att minska risken för dataläckage. Tack vare översättningsprogram behöver du inte skicka filer via e-post, vilket hjälper till att förhindra dataläckage och e-postmeddelanden som skickas till fel mottagare. Dessutom är säkerhetskopiering i realtid integrerad i vår översättningsprocess, vilket säkerställer att din svenska översättning är i säkra händer hos oss.

konfidentsiaalne rootsi tõlge

Alla översättningsrelaterade tjänster från en byrå

Vi vill att ditt samarbete med oss ska vara så bekvämt som möjligt. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose alla dina önskemål om översättning, redigering och innehållsskapande samt allt som är relaterat till dessa tjänster. Därför erbjuder vi även en tjänst för sökmotoroptimering av översatta webbplatser och en lokaliseringstjänst för webbutiker. Våra tjänster omfattar även översättningsrådgivning, bedömning av översättningskvalitet, voice-over och dubbning. Dessutom erbjuder vi gärna layout-, design- och trycktjänster för översatta texter. Allt detta gör att du enkelt och bekvämt kan hitta alla tjänster relaterade till svensk översättning på ett och samma ställe.

rootsi tõlkebüroo

Külli

Külli är översättningschef på Transly Översättningsbyrå Hon har arbetat som översättare i mer än 15 år och har studerat översättning vid Tallinns universitet. Külli är en perfektionist som aldrig är nöjd med något mindre än det optimala resultatet. Hennes unika förmåga är hennes snabbläsningsförmåga. Hon har också ett extremt gott tekniskt skarpsinne och en osviklig förmåga att förutse kommande trender.

Toimetaja tegevjuht

Transly översättningsbyrå erbjuder professionella översättningar som sparar tid och pengar.

För att göra en beställning, skicka oss ett e-postmeddelande eller fyll i frågeformuläret med följande information:

 • Vilka tjänster du är intresserad av
 • Vilka språk du behöver tjänsten på
 • Vilken tidsfristen är för jobbet

Vänligen bifoga eventuell ytterligare information eller en fil när du skickar in din förfrågan, så vi kan analysera den och ge dig en exakt offert.

Vi återkommer till dig med en offert inom en timme.

Saada_päring

Vilken svensk översättningstjänst ska jag välja?

Svensk teknisk översättning

Teknisk översättning innefattar områden som ingenjörskonst, bygge, miljöskydd och -teknologi, informationsteknologi, transport, automatisering m.fl. De vanligaste typerna av texter som kräver teknisk översättning är till exempel bruksanvisningar, säkerhetsinstruktioner, snabbstartsguider, installationsguider, rapporter och applikationer. Teknisk översättning utgör en mycket viktig del av de tjänster som Transly tillhandahåller. Vi översätter användarmanualer och IT-relaterade texter till svenska, lokaliserar applikationer för den svensktalande marknaden och erbjuder många andra tjänster.

tehnikatekstide tõlkimine rootsi keelde

Översättning av webbplatser till svenska

Webbplatsöversättning är en av våra mest populära översättningstjänster. En högkvalitativ webbplatsöversättning skapar ett mer förtroendeingivande intryck av ditt företag. Det är därför vi översätter ditt företags webbplats till svenska smidigt, snabbt och med fokus på kvalitet. Att manuellt kopiera och klistra in webbtexter hör till det förgångna – vi använder smart teknik för att automatiskt exportera webbtexter och importera översättningar. Translys svenska översättare och redaktörer har SEO-kunskap, och de har strategiska nyckelord i åtanke under översättningsprocessen för webbplatser, webbtexter och blogginlägg.

kodulehe tõlkimine rootsi keelde

Översättning av ekonomiska texter till svenska

Översättningen av ekonomiska texter till svenska är ett viktigt område som omfattar översättningar av årsrapporter till svenska samt översättning till svenska av bokföringshandlingar, kontoutdrag, betalningsbevis och liknande. Fördelarna med att anlita Transly när du planerar att införskaffa svenska översättningar av ekonomiska texter innefattar: kunskap om finansiell vokabulär samt redovisnings- och bankterminologi, sekretess, snabbhet, bra kommunikation och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

majandustõlge rootsi keelde

Juridisk översättning till svenska

Juridisk översättning till svenska innefattar översättning av kontrakt, domstolshandlingar och lagstiftning. Med ISO-certifierade kvalitetsprocesser på plats, producerar vi juridiska översättningar till svenska som är exakta och terminologiskt korrekta. Transly följer strikta regler för skydd av personuppgifter och konfidentialitetskrav, som är särskilt viktiga vid juridisk översättning.

õigustekstide tõlkimine rootsi keelde

Marknadsföringsöversättning till svenska

Översättningen av en marknadsföringstext till svenska kan anses vara framgångsrik när budskapet förmedlas korrekt på svenska, när översättningen återspeglar varumärkets värderingar och stil, och, framför allt, när översättningen till svenska inte låter som en översättning. Översättning till svenska av produktbeskrivningar, webbplatser, onlinebutiker, översikter, artiklar, slogans, annonser, kampanjmeddelanden, försäljningserbjudanden, företags uppdrag eller visioner samt varumärkesvärden faller alla under översättning av marknadsföring. Utöver marknadsföringsöversättning är Transly också expert på svensk lokalisering och transkreation eller kreativ översättning till svenska.

turundustekstide tõlkimine rootsi keelde

Översättning av vetenskapliga texter till svenska

Översättningen av vetenskapliga texter till svenska är en annan av våra huvudsakliga tjänster. Bland våra kunder återfinns Tallinns universitet, Tallinns tekniska högskola, Estlands forskningsråd, Estlands geologiska undersökning, Estlands miljöforskningscentrum, Praxis Center for Policy Studies, Estlands undervisnings- och forskningsministerium och många andra. Vid översättning till svenska av forskningsartiklar eller doktorsavhandlingar kommer vi att ägna särskild uppmärksamhet åt relevant terminologi och arbeta nära kunden för att säkerställa en högkvalitativ översättning.

teadustekstide tõlkimine rootsi keelde

Medicinsk översättning till svenska

Medicinsk översättning till svenska omfattar bland annat översättning till svenska av bruksanvisningar för medicinsk utrustning, information om läkemedel, patientinformationsbroschyrer, hälsodokument, farmaceutisk forskning, osv. Alla våra svenska översättningar genomgår en kvalitetssäkringsprocess i enlighet med ISO-standarden, vilket säkerställer att våra svenska översättningar är korrekta, slutförda i tid och uppfyller andra kvalitetsstandardkrav. Andra fördelar med att välja Transly är sekretess, snabbhet och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

meditsiinitekstide tõlkimine rootsi keelde

Översättning av säkerhetsdatablad till svenska

Ett säkerhetsdatablad är ett dokument som ger information om hur man säkerställer en säker användning av en kemikalie i hela leveranskedjan. Eftersom varje leverantör av säkerhetsdatablad ansvarar för innehållet i säkerhetsdatabladet, är det bäst att anförtro översättningen av säkerhetsdatablad till svenska åt Transly översättningsbyrå. Vi översätter inte bara texten, utan vi kan också identifiera potentiella väsentliga brister eller inkonsekvenser i den. Vi har lång erfarenhet av att översätta säkerhetsdatablad till svenska. Vi håller oss alltid uppdaterade om den senaste relevanta lagstiftningen och officiell terminologi för att säkerställa korrektheten, tydligheten och noggrannheten i dina säkerhetsdatablads översättningar.

ohutuskaartide tõlkimine rootsi keelde

Svensk lokalisering

Lokalisering av programvara är översättning och anpassning av ett datorprogram eller mobil applikation för den svenska marknaden. Lokalisering av programvara tar hänsyn till preferenser, behov och vanor hos användare i Sverige. Lokaliseringsjobb för programvara hos Transly anförtros till professionella översättare som både är teknikkunniga och har svenska som modersmål.

tarkvara lokaliseerimine rootsi

Svensk tolkningstjänst

Tolkning, viskad tolkning, fjärrtolkning, konferenstolkning och konsekutivtolkning är svenska översättningstjänster som behövs vid evenemang, möten, utbildningar, notariatstransaktioner, osv. Translys svenska tolkar är högutbildade professionella, med lång erfarenhet inom olika områden. Vi hjälper dig att välja den tolkningstjänst som bäst uppfyller dina behov.

suuline tõlge rootsi keelde

Auktoriserad översättning till svenska

Auktoriserad översättning till svenska är en officiell dokumentöversättningstjänst som vi erbjuder i samarbete med svensktalande auktoriserade översättare. Den svenska auktoriserade översättaren tar ansvar för korrektheten av översättningen med sin signatur och sigill. Om en auktoriserad översättning till svenska krävs, till exempel för antagning till skola, resor eller domstolsförfaranden, är endast auktoriserade översättare behöriga att översätta dessa dokument till svenska.

vandetõlge rootsi keelde

Den bästa översättningen är ett resultat av en kombination av mänsklig insats och modern teknik. Få de bästa översättningstjänsterna från Transly.

Översättningsspråk

Översättning engelska-svenska och svenska-engelska

Engelska talas av 1,5 miljarder människor världen över! Transly översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till engelska. Vi översätter även från engelska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av engelska-svenska eller svenska-engelska!

inglise tõlge

Översättning norska-svenska och svenska-norska

Totalt 5 miljoner har norska som modersmål. Vi översätter webbsidor, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket mer från norska till svenska och från svenska till norska. Vi erbjuder professionella översättningar norska-svenska och svenska-norska som sparar tid och pengar. Skicka oss en förfrågan om översättning av norska-svenska eller svenska-norska! Vi återkommer till dig inom 2 timmar.

norra tõlge

Översättning finska-svenska och svenska-finska

Mer än fem miljoner människor talar finska. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till finska. Vi översätter även från finska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av finska-svenska eller svenska-finska!

soome tõlge

Översättning tyska-svenska och svenska-tyska

Det är inte lätt att göra bot för sina synder i tyskarnas ögon när man har gjort ett stavfel. Transly översätter webbplatser, webbutiker, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till felfri tyska. Vi översätter även från tyska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av tyska-svenska eller svenska-tyska! Vi ser fram emot den.

saksa-tõlge

Översättning franska-svenska och svenska-franska

Visste du att mer än 200 miljoner människor världen över talar franska? Vi översätter webbplatser, menyer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till franska. Vi översätter även från franska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av franska-svenska eller svenska-franska!

prantsuse-tõlge

Översättning spanska-svenska och svenska-spanska

Visste du att europeisk spanska och latinamerikansk spanska skiljer sig från varandra? Transly översätter webbplatser, kontrakt och mycket mer till spanska. Vi översätter även från spanska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av spanska-svenska eller svenska-spanska! 

hispaania tõlge

Översättning italienska-svenska och svenska-italienska

Italienska talas av cirka 85 miljoner människor runt om i världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till italienska. Vi översätter även från italienska till svenska. Skicka oss en begäran om översättning italienska-svenska-italienska! Vi ser fram emot den.

Itaalia tõlge

Översättning ukrainska-svenska och svenska-ukrainska

Mer än 45 miljoner människor har ukrainska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till ukrainska. Vi översätter även från ukrainska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning ukrainska-svenska eller svenska-ukrainska! Vi ser fram emot den.

Ukraina eesti ukraina

Översättning ryska-svenska och svenska-ryska

Visste du att det på ryska webbplatser är god sed att använda det formella “du” i stället för det informella “du” när du tilltalar läsaren? Transly översätter webbplatser, produktbeskrivningar, kontrakt och mycket annat till ryska. Vi översätter även från ryska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av ryska-svenska eller svenska-ryska!

vene tõlge

Översättning lettiska-svenska och svenska-lettiska

Mer än en miljon människor talar lettiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, webbutiker, produktdatablad, kataloger, marknadsföringstexter, dokument och mycket annat till lettiska. Vi översätter även från lettiska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av lettiska-svenska eller svenska-lettiska! Vi ser fram emot den.

läti tõlge

Översättning litauiska-svenska och svenska-litauiska

Mer än två miljoner människor talar litauiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till litauiska. Vi översätter även från litauiska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av litauiska-svenska eller svenska-litauiska! Vi ser fram emot den.

leedu tõlge

Översättning polska-svenska och svenska-polska

Det polska språket pratas av totalt 38 miljoner människor över hela världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till polska. Vi översätter också från polska till svenska. Skicka oss en polska-svenska-polska översättningsförfrågan!

Poola tõlge

Översättning estniska-svenska och svenska-estniska

Omkring en miljon människor talar estniska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till estniska. Vi översätter även från estniska till svenska. Skicka oss en förfrågan om översättning av svenska-estniska eller estniska-svenska!

estonian translation

Anförtro dina översättningar till oss. Våra ivriga översättare på Transly översättningsbyrå tillhandahåller snabba och högkvalitativa översättningar.

Vanliga frågor om svensk översättning

Vilken är spridningen för det svenska språket?

Svenska talas av ett tiotal miljoner människor, varav nästan 90 % bor i Sverige. Svenska är också ett av de två officiella språken i Finland där det talas som modersmål av 290 000 personer. Dessutom finns det svenskspråkiga samhällen i Estland, Norge, Ukraina, Kanada och USA. Tack vare en stor invandrarbefolkning kan nu en mängd svenska sociolekter höras i svenska städer, talade av familjer med vitt skilda kulturella bakgrunder. Trots sina olikheter är de alla förenade av solidariteten i den ambitiösa nordiska andan.

Vilken position har det svenska språket i världen?

 • Svenska är ett indoeuropeiskt språk som tillhör de östskandinaviska språken i den germanska språkgruppen.
 • Det svenska språket är nära besläktat med danska och norska, så mycket att det till stor del är ömsesidigt begripligt med båda språken. Ordförrådet i svenskan innehåller även lån från tyska och franska.
 • På svenska heter det svenska språket svenska
 • Svenska är det officiella språket i både Sverige och Finland, i det senare fallet är det det andra officiella språket vid sidan av finska. I Finland är svenska ett obligatoriskt ämne i allmänna skolor.
 • Svenska är modersmålet för 5,4 % av befolkningen i Finland, inklusive 92,4 % av befolkningen i den autonoma regionen Åland. Infödda svenskspråkiga som bor i Finland kallas för finlandssvenskar.
 • Sett till antal talare ligger svenska på 90:e plats i världen.
 • Svenska är också ett av Europeiska unionens officiella språk.

Hurudant är det svenska språket?

Svenska anses vara ett av de enklaste främmande språken för engelsktalande att lära sig. Svenska och engelska har mycket gemensamt vad gäller ordförråd, meningsuppbyggnad och grammatik. Att ha goda kunskaper i svenska gör det också lättare att lära sig danska och norska, vilket är något mer utmanande. Förutom likheter med danska och norska delar svenskan 90 % av ordförrådet med tyska och nederländska, vilket innebär att med omfattande kunskaper i svenska blir det också lättare att lära sig tyska och holländska.

Vad är utmärkande för det svenska språket?

Svenskan är mycket närmare besläktad med engelska och tyska, varför svenskar ofta talar oklanderlig engelska. Meningsbildning på svenska är relativt enkel: substantiv böjs inte och verb tar bara en ändelse per tempus och ändras inte för person. Det som kan visa sig vara en utmaning är användningen av korrekta artiklar och uttalet av fonem som inte finns i andra språk.

Vad ska man tänka på när man går in på den svenska marknaden?

 • Jämlikhet

Lagarbete och individuella insatser värdesätts i svensk arbetskultur och svenskar känner inget behov av att sticka ut från mängden. I företag delas makten ofta mellan alla teammedlemmar och jämlikhet och enighet är högt ansedda.

 • Byråkrati

Det fackliga systemet och strikta arbetslagar i Sverige gör de anställdas liv säkrare, men kan också göra administrationen extremt komplex. Man måste ta hänsyn till att det ibland finns en ansenlig byråkrati att hantera.

 • Tid

Snabba förändringar är ovanliga i Sverige och på grund av de många regler och förordningar som måste följas är det också svårt att genomföra dem. Det är viktigt att ta sig tid att ge utrymme för innovation och att tänka på att svenskar tycker om att tänka igenom saker flera gånger och diskutera dem länge innan de fattar några beslut.

 • Professionalism

En typisk svensk är reserverad och artig, men också mycket kunnig och vältalig. En förmåga att uttrycka sig tydligt och utan överdrivna gester anses vara professionell: människor blir inte alltför känslomässiga när de ger beröm eller påpekar misstag.

 • Klädsel

I sitt yrkesliv värdesätter svenskarna komfort och blygsam elegans framför allt. I större städer är det inte ovanligt att folk har en djärvare stil när det kommer till arbetskläder, men på mindre orter är det ganska ovanligt. Även de flesta TV- och offentliga personligheter använder en modest klädsel.

 • Arbetstid och vilotid

Svenskar är ambitiösa och flitiga medarbetare som också lägger stor vikt vid familjeliv och trivsel i hemmet. Deras kärlek till att ha det bekvämt och ta en paus återspeglas också i fika – en längre fikapaus på jobbet som ofta också innehåller en kanelbulle eller något annat gott bakverk.

Hur lyckas man bäst på den svenska marknaden?

Att etablera personliga kontakter är den första förutsättningen för att komma in på den svenska marknaden. Även om svenskar talar flytande engelska, hjälper kommunikation på svenska, svenskt informationsmaterial, e-post och webbplats på svenska dig att skapa en bättre direktkontakt. Om du översätter ditt material till svenska kommer dina affärspartners och kunder i Sverige att förstå att du gör stora ansträngningar för dem. Dina ansträngningar att ge information till svenskar på deras modersmål kommer att löna sig och ge dig en konkurrensfördel.

Läs vår blogg

Translys blogg skrivs av vårt engagerade team av översättare, textskapare och redaktörer. Vi älskar vad vi gör.

En del av våra kunder

Admiral Markets Tallinn
allies tallinnas
bcs itera tallinnas
Beckhoff tallinn
Bolt tallinn
CGI_Tallinn
Combi works Tallinn
energia partner tallinnas
EKA tallinn
elsavie_logo_Tallinn
esplan tallinn
Esto Tallinn
Fortum tallinn
Goworkabit tallinn
hemles tallinn
ideal tallinnas
Infragate Tallinn
innove tallinn
KPMG tallinnas
Luuv Tallinn
merko Tallinnas
monestro
Moneyflow tallinn
Montonio tallinnas
Nexd tallinn
Tallinna tehnikaülikool
tank tallinnas
netgroup tallinnas
newsec tallinnas
Nobel digital tallinn
nordecon tallinnas
Printall tallinnas
Synerall tallinnas
tradehouse tallinnas

Anförtro din översättning till oss. Transly översättningsbyrå tillhandahåller en snabb och högkvalitativ tjänst.

TA KONTAKT. VI SER FRAM EMOT ATT HÖRA FRÅN DIG

Kom ihåg att ange din e-postadress och bifoga dina filer när du skickar in din förfrågan. Vi ser fram emot den.