english translation

Varför ska du beställa engelska översättningar från Transly översättningsbyrå?

Förstklassig engelsk översättning 

Transly översättningsbyrå har tilldelats det internationella ISO 17100:2015 kvalitetscertifikatet, vilket innebär att Transly översättningsbyrå uppfyller alla krav för tillhandahållande av översättningstjänster. Den engelska översättning som du beställt från oss behåller textens ursprungliga innebörd, innehåller inte några misstag och låter naturlig för den avsedda läsaren. Därför håller vi textens avsedda betydelse i åtanke under översättningsprocessen och förmedlar den på ett sätt som är lätt för läsaren eller användaren att förstå. Vi är övertygade om att en bra engelsk översättning är en som lätt kan förstås av din engelsktalande affärspartner, kund eller kollega, oavsett bakgrund och modersmål. Vi producerar exakta och terminologiskt korrekta juridiska översättningar. För att uppnå bästa resultat kommer vi vid behov att begära ytterligare information och granska källtexten. Om du vill komma in på engelskspråkiga marknader, kan vi lokalisera översättningen för din engelsktalande målgrupp – detta är särskilt viktigt när du översätter webbplatser, marknadsföringstexter, säkerhetsdatablad och liknande.

inglise tõlge

Snabba engelska översättningar

Vi arbetar snabbt. Tack vare Translys utmärkta tekniska kapacitet, skickliga översättare och smidiga processer, går vår översättningsprocess också snabbare. Vi gör alltid vårt yttersta för att återkomma till dig så snart som möjligt och detsamma gäller färdigställandet av offerter. Om det behövs, kan vi påskynda processen ännu mer genom att låta flera översättare arbeta på samma projekt samtidigt. Tack vare den snabba utvecklingen av neural maskinöversättning förbättras även vår arbetshastighet. Modern översättningsprogramvara som upptäcker upprepningar i en text hjälper ytterligare till att påskynda vår arbetsprocess. När vi översätter till engelska är vår arbetsprocess effektiv och flexibel och beslut fattas snabbt. Därför kan vi lugnt säga att Transly är en av de snabbaste leverantörerna av översättningstjänster i branschen.

kiire inglise tõlge

Prisvärd engelsk översättning

Transly erbjuder översättningar med det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Våra översättningsprojekt genomförs med hjälp av den moderna tekniken och involverar både en översättare med masterexamen och en professionell redaktör. Tack vare smart översättningsprogramvara och den fortlöpande utvecklingen av neural maskinöversättning kan vi erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris för engelsk översättning. Vi erbjuder rabatt på upprepade segment i texten. Detta börjar spela en viktig roll i permanenta partnerskap: ju mer liknande texter vi översätter, desto lägre blir enhetspriset för våra lojala kunder. Vi översätter varje segment en gång, vilket också innebär att du bara behöver betala för det en gång. På så sätt kan du vara säker på att vi ger dig det bästa erbjudandet.

soodne inglise tõlge

Smidig översättningsprocess

Vi är här för att göra översättningsprocessen så smidig och bekväm för dig som möjligt. Tack vare vår omfattande kunskap och erfarenhet har vi kunnat utveckla lösningar som gör det möjligt för oss att systematiskt hantera översättningar, samtidigt som vi använder översättningsminnen, terminologibaser och ett centralt arbetsflödessystem. Vi vet att projektledning innebär mycket mer än att bara organisera översättningen av en text från ett språk till ett annat. Att ha ett strömlinjeformat arbetsflöde är viktigt för att garantera en stressfri beställningsupplevelse, transparent budget och engelska översättningar som blir klara i tid. För detta ändamål har vi minimerat eller automatiserat alla tidskrävande standardprocedurer. På så sätt kan du vara säker på att både budgeten och tidsfristen för översättningen kommer att uppfylla dina höga förväntningar.

mugav inglise tõlge

Garanterad sekretess

Vi garanterar sekretessen för alla texter. Digital säkerhet, dataskydd och sekretess är aspekter som vi tar på stort allvar i vårt arbete. Avtalet om översättningstjänster innehåller ett sekretessavtal. Vid behov är det också möjligt att ingå ett separat sekretessavtal. Användningen av översättningsprogram och en säker lagringsserver bidrar till att minska risken för dataläckage. Tack vare översättningsprogram behöver du inte skicka filer via e-post, vilket hjälper till att förhindra dataläckage och e-postmeddelanden som skickas till fel mottagare. Dessutom är säkerhetskopiering i realtid integrerad i vår översättningsprocess, vilket säkerställer att din engelska översättning är i säkra händer hos oss.

konfidentsiaalne inglise tõlge

Alla översättningsrelaterade tjänster från en byrå

Vi vill att ditt samarbete med oss ska vara så bekvämt som möjligt. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose alla dina önskemål om översättning, redigering och innehållsskapande samt allt som är relaterat till dessa tjänster. Därför erbjuder vi även en tjänst för sökmotoroptimering av översatta webbplatser och en lokaliseringstjänst för webbutiker. Våra tjänster omfattar även översättningsrådgivning, bedömning av översättningskvalitet, voice-over och dubbning. Dessutom erbjuder vi gärna layout-, design- och trycktjänster för översatta texter. Allt detta gör att du enkelt och bekvämt kan hitta alla tjänster relaterade till engelsk översättning på ett och samma ställe.

inglise tõlkebüroo

Külli

Külli är översättningschef på Transly Översättningsbyrå Hon har arbetat som översättare i mer än 15 år och har studerat översättning vid Tallinns universitet. Külli är en perfektionist som aldrig är nöjd med något mindre än det optimala resultatet. Hennes unika förmåga är hennes snabbläsningsförmåga. Hon har också ett extremt gott tekniskt skarpsinne och en osviklig förmåga att förutse kommande trender.

Toimetaja tegevjuht

Transly översättningsbyrå erbjuder professionella översättningar som sparar tid och pengar.

För att göra en beställning, skicka oss ett e-postmeddelande eller fyll i frågeformuläret med följande information:

  • Vilka tjänster du är intresserad av
  • Vilka språk du behöver tjänsten på
  • Vilken tidsfristen är för jobbet

Vänligen bifoga eventuell ytterligare information eller en fil när du skickar in din förfrågan, så vi kan analysera den och ge dig en exakt offert.

Vi återkommer till dig med en offert inom en timme.

Saada_päring

Vilken engelsk översättningstjänst ska jag välja?

Engelsk teknisk översättning

Teknisk översättning innefattar områden som ingenjörskonst, bygge, miljöskydd och -teknologi, informationsteknologi, transport, automatisering m.fl. De vanligaste typerna av texter som kräver teknisk översättning är till exempel bruksanvisningar, säkerhetsinstruktioner, snabbstartsguider, installationsguider, rapporter och applikationer. Teknisk översättning utgör en mycket viktig del av de tjänster som Transly tillhandahåller. Vi översätter bruksanvisningar och IT-relaterade texter till engelska, lokaliserar applikationer för den engelsktalande marknaden och erbjuder många andra tjänster.

tehnikatekstide tõlkimine inglise keelde

Översättning av webbplatser till engelska

Webbplatsöversättning är en av våra mest populära översättningstjänster. En högkvalitativ webbplatsöversättning skapar ett mer förtroendeingivande intryck av ditt företag. Det är därför vi översätter ditt företags webbplats till engelska smidigt, snabbt och med fokus på kvalitet. Att manuellt kopiera och klistra in webbtexter hör till det förgångna – vi använder smart teknik för att automatiskt exportera webbtexter och importera översättningar. Translys engelska översättare och redaktörer har SEO-kunskap, och de har strategiska nyckelord i åtanke under översättningsprocessen för webbplatser, webbtexter och blogginlägg.

kodulehe tõlkimine inglise keelde

Översättning av ekonomiska texter till engelska

Översättningen av ekonomiska texter till engelska är ett viktigt område som omfattar översättningar av årsrapporter till engelska samt översättning till engelska av bokföringshandlingar, kontoutdrag, betalningsbevis, och liknande. Fördelarna med att anlita Transly när du planerar att införskaffa engelska översättningar av ekonomiska texter innefattar: kunskap om finansiell vokabulär samt redovisnings- och bankterminologi, sekretess, snabbhet, bra kommunikation och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

majandustõlge inglise keelde

Juridisk översättning till engelska

Juridisk översättning till engelska innefattar översättning av kontrakt, domstolshandlingar och lagstiftning. Med ISO-certifierade kvalitetsprocesser på plats, producerar vi juridiska översättningar till engelska som är exakta och terminologiskt korrekta. Transly följer strikta regler för skydd av personuppgifter och konfidentialitetskrav, som är särskilt viktiga vid juridisk översättning.

õigustekstide tõlkimine inglise keelde

Marknadsföringsöversättning till engelska

Översättningen av en marknadsföringstext till engelska kan anses vara framgångsrik när budskapet förmedlas korrekt på engelska, när översättningen återspeglar varumärkets värderingar och stil, och, framför allt, när översättningen till engelska inte låter som en översättning. Översättning till engelska av produktbeskrivningar, webbplatser, onlinebutiker, översikter, artiklar, slogans, annonser, kampanjmeddelanden, försäljningserbjudanden, företags uppdrag eller visioner samt varumärkesvärden faller alla under översättning av marknadsföring. Utöver marknadsföringsöversättning är Transly också expert på engelsk lokalisering och transkreation eller kreativ översättning till engelska.

turundustekstide tõlkimine inglise keelde

Översättning av vetenskapliga texter till engelska

Översättningen av vetenskapliga texter till engelska är en annan av våra huvudsakliga tjänster. Bland våra kunder återfinns Tallinns universitet, Tallinns tekniska högskola, Estlands forskningsråd, Estlands geologiska undersökning, Estlands miljöforskningscentrum, Praxis Center for Policy Studies, Estlands undervisnings- och forskningsministerium och många andra. Vid översättning till engelska av forskningsartiklar eller doktorsavhandlingar kommer vi att ägna särskild uppmärksamhet åt relevant terminologi och arbeta nära kunden för att säkerställa en högkvalitativ översättning.

teadustekstide tõlkimine inglise keelde

Medicinsk översättning till engelska

Medicinsk översättning till engelska omfattar bland annat översättning till engelska av bruksanvisningar för medicinsk utrustning, information om läkemedel, patientinformationsbroschyrer, hälsodokument, farmaceutisk forskning, osv. Alla våra engelska översättningar genomgår en kvalitetssäkringsprocess i enlighet med ISO-standarden, vilket säkerställer att våra engelska översättningar är korrekta, slutförda i tid och uppfyller andra kvalitetsstandardkrav. Andra fördelar med att välja Transly är sekretess, snabbhet och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

meditsiinitekstide tõlkimine inglise keelde

Översättning av säkerhetsdatablad till engelska

Ett säkerhetsdatablad är ett dokument som ger information om hur man säkerställer en säker användning av en kemikalie i hela leveranskedjan. Eftersom varje leverantör av säkerhetsdatablad ansvarar för innehållet i säkerhetsdatabladet, är det bäst att anförtro översättningen av säkerhetsdatablad till engelska åt Transly översättningsbyrå. Vi översätter inte bara texten, utan vi kan också identifiera potentiella väsentliga brister eller inkonsekvenser i den. Vi har lång erfarenhet av att översätta säkerhetsdatablad till engelska. Vi håller oss alltid uppdaterade om den senaste relevanta lagstiftningen och officiell terminologi för att säkerställa korrektheten, tydligheten och noggrannheten i dina säkerhetsdatablads översättningar.

ohutuskaartide tõlkimine inglise keelde

Engelsk lokalisering

Lokalisering av programvara är översättning och anpassning av ett datorprogram eller mobil applikation till den engelsktalande marknaden. Lokalisering av programvara tar hänsyn till preferenser, behov och vanor hos användare i ett engelskspråkigt land. Lokaliseringsjobb för programvara hos Transly anförtros till professionella översättare som både är teknikkunniga och har engelska som modersmål.

tarkvara lokaliseerimine inglise

Engelska tolkningstjänster

Tolkning, viskad tolkning, fjärrtolkning, konferenstolkning och konsekutivtolkning är engelska översättningstjänster som behövs vid evenemang, möten, utbildningar, notariatstransaktioner, osv. Translys engelska tolkar är högutbildade professionella, med lång erfarenhet inom olika områden. Vi hjälper dig att välja den tolkningstjänst som bäst uppfyller dina behov.

suuline tõlge inglise keelde

Auktoriserad översättning till engelska

Auktoriserad översättning till engelska är en officiell dokumentöversättningstjänst som vi erbjuder i samarbete med engelskspråkiga auktoriserade översättare. Den engelskspråkiga auktoriserade översättaren tar ansvar för korrektheten av översättningen med sin signatur och sigill. Om en auktoriserad översättning till engelska krävs, till exempel för antagning till skola, resor eller domstolsförfaranden, är endast auktoriserade översättare behöriga att översätta dessa dokument till engelska.

vandetõlge inglise keelde

Den bästa översättningen är ett resultat av en kombination av mänsklig insats och modern teknik. Få de bästa översättningstjänsterna från Transly.

Översättningsspråk

Översättning svenska-engelska och engelska-svenska

Mer än tio miljoner människor talar svenska. Vi översätter webbsidor, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket mer från svenska till engelska och från engelska till svenska. Vi erbjuder professionella översättningar svenska-engelska och engelska-svenska som sparar tid och pengar. Skicka oss en förfrågan om översättning av svenska-engelska eller engelska-svenska! Vi återkommer till dig inom 2 timmar.

rootsi tõlge

Översättning norska-engelska och engelska-norska

Totalt 5 miljoner har norska som modersmål. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till norska. Vi översätter även från norska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av norska-engelska eller engelska-norska!

norra tõlge

Översättning finska-engelska och engelska-finska

Mer än fem miljoner människor talar finska. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till finska. Vi översätter även från finska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av finska-engelska eller engelska-finska!

soome tõlge

Översättning tyska-engelska och engelska-tyska

Det är inte lätt att göra bot för sina synder i tyskarnas ögon när man har gjort ett stavfel. Transly översätter webbplatser, webbutiker, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till felfri tyska. Vi översätter även från tyska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av tyska-engelska eller engelska-tyska! Vi ser fram emot den.

saksa-tõlge

Översättning franska-engelska och engelska-franska

Visste du att mer än 200 miljoner människor världen över talar franska? Vi översätter webbplatser, menyer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till franska. Vi översätter även från franska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av franska-engelska eller engelska-franska!

prantsuse-tõlge

Översättning spanska-engelska och engelska-spanska

Visste du att europeisk spanska och latinamerikansk spanska skiljer sig från varandra? Transly översätter webbplatser, kontrakt och mycket mer till spanska. Vi översätter även från spanska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av spanska-engelska eller engelska-spanska! 

hispaania tõlge

Översättning italienska-engelska och engelska-italienska

Italienska talas av cirka 85 miljoner människor runt om i världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till italienska. Vi översätter även från italienska till engelska. Skicka oss en begäran om översättning italienska-engelska-italienska! Vi ser fram emot den.

Itaalia tõlge

Översättning ukrainska-engelska och engelska-ukrainska

Mer än 45 miljoner människor har ukrainska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till ukrainska. Vi översätter även från ukrainska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning ukrainska-engelska eller engelska-ukrainska! Vi ser fram emot den.

Ukraina eesti ukraina

Översättning ryska-engelska och engelska-ryska

Visste du att det på ryska webbplatser är god sed att använda det formella “du” i stället för det informella “du” när du tilltalar läsaren? Transly översätter webbplatser, produktbeskrivningar, kontrakt och mycket annat till ryska. Vi översätter även från ryska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av ryska-engelska eller engelska-ryska!

vene tõlge

Översättning lettiska-engelska och engelska-lettiska

Mer än en miljon människor talar lettiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, webbutiker, produktdatablad, kataloger, marknadsföringstexter, dokument och mycket annat till lettiska. Vi översätter även från lettiska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av lettiska-engelska eller engelska-lettiska! Vi ser fram emot den.

läti tõlge

Översättning litauiska-engelska och engelska-litauiska

Mer än två miljoner människor talar litauiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till litauiska. Vi översätter även från litauiska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av litauiska-engelska eller engelska-litauiska! Vi ser fram emot den.

leedu tõlge

Översättning polska-engelska och engelska-polska

Det polska språket pratas av totalt 38 miljoner människor över hela världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till polska. Vi översätter också från polska till engelska. Skicka oss en polska-engelska-polska översättningsförfrågan!

Poola tõlge

Översättning estniska-engelska och engelska-estniska

Omkring en miljon människor talar estniska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till litauiska. Vi översätter även från estniska till engelska. Skicka oss en förfrågan om översättning av engelska-estniska eller estniska-engelska!

estonian translation

Anförtro dina översättningar till oss. Våra ivriga översättare på Transly översättningsbyrå tillhandahåller snabba och högkvalitativa översättningar.

Vanliga frågor om engelsk översättning

Varför översätta till engelska?

På grund av det stora antalet människor som talar engelska är översättning av kommunikationsmaterial till engelska ett strategiskt bra beslut. Att översätta din webbplats till engelska är det första steget till att introducera dina produkter eller tjänster på den internationella arenan. Naturligtvis är översättning av tekniska dokument, produktbeskrivningar, marknadsföringsmaterial och andra texter från engelska till det lokala språket också mycket vanligt. Översättning till engelska är en av huvudtjänsterna hos vår översättningsbyrå: Våra erfarna engelska översättare och redaktörer som har engelska som modersmål gör sitt yttersta varje dag för att se till att våra kunder är fullt nöjda med våra engelska översättningar.

Hur skickar du in en begäran om en engelsk översättning?

När du beställer en engelsk översättning, bifoga källtexten när du skickar in din beställning om det är möjligt. Om källtexten ännu inte är helt klar, ange ungefärligt antal ord som skall översättas. Inkludera därtill syftet med översättningen och lite information om den avsedda läsaren av texten. Slutligen, ange deadline, önskat format och eventuella särskilda önskemål för översättningen. När du beställer en engelsk översättning, kom ihåg att ange om översättningen skall vara på amerikansk engelska, brittisk engelska, australisk engelska, nyzeeländsk engelska, sydafrikansk engelska eller någon annan variant.

Hur fastställs priset på engelska översättningar?

Den engelska översättningstjänsten är prisvärd. Tänk dock på att till exempel översättningar till sydafrikansk engelska är prissatta högre än amerikanska och brittiska översättningar. Kostnaden för en engelsk översättning bestäms till stor del av textens ämnesområde: Översättningar av reklamtexter om allmänna ämnen är billigare än översättningar av, till exempel, medicinska texter, eftersom de senare kommer att kräva en specialistöversättare, redaktör eller expert för att säkerställa terminologisk exakthet. Vi erbjuder våra stamkunder ett attraktivt rabattsystem vilket möjliggörs av vår översättningsprogramvara, som gör det möjligt för oss att ta i beaktande upprepade segment. Tack vare detta kan våra kunder spara en betydande summa pengar på upprepade textavsnitt.

Vilka är de vanligaste förfrågningarna om engelska översättningar?

De flesta beställningar av engelska översättningar avser produktdokumentation, användarmanualer, medicinska texter, informationsmaterial, marknadsföringstexter, webbplatser, applikationer, dokument eller korrespondens. Vi översätter även juridiska texter och skönlitteratur till engelska. Dessutom erbjuder vi kvalitetsbedömning av engelskspråkiga översättningar. Vi erbjuder även expressöversättning till engelska för våra kunder. Det innebär att om du behöver en översättning snabbt kommer vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig och hitta ett sätt att ha översättningen klar när du behöver den, utan att offra kvaliteten.

Engelsk copywriting — allt du behöver veta

Att skapa engelskspråkigt innehåll blir allt populärare runt om i världen. Exportorienterade företag bedriver ofta sina försäljnings-, marknadsförings- och produktutvecklingsprocesser enbart på engelska. Många inhemska nystartade företag och produktutvecklare har även användarmanualer, försäljningsmaterial och produktkataloger förberedda på engelska för framtiden. Vid beställning av engelsk copywriting är det nödvändigt att tänka på varianten av engelska som talas på målmarknaden. Vi erbjuder innehållsskapande på amerikansk engelska, brittisk engelska och många andra varianter av engelska. Våra engelskspråkiga texter produceras alltid av copywriters som har engelska som modersmål och har en intim förståelse för den engelska språksfären, ordkonnotationer och kontextens inverkan.

Hur är det med redigering av engelskspråkiga texter?

Om du själv har översatt en text till engelska och texten är viktig för dig, är det en bra idé att få den kontrollerad av en redaktör som är modersmålstalare av engelska. På samma sätt, om du har fått en engelsk översättning från en översättningsbyrå och du inte är helt nöjd med resultatet, kanske du vill ha den redigerad professionellt. Våra engelskspråkiga redaktörer har engelska som modersmål och en examen i engelsk filologi. Vi strävar varje dag efter att se till att du är nöjd med våra översättningar från engelska eller till engelska och de texter vi korrekturläser och redigerar åt dig.

Vilken position har det engelska språket i världen?

Engelska är ett av de mest talade språken i världen, endast överträffat av mandarin (kinesiska) och spanska när det gäller antalet modersmålstalare. Engelska talas av nästan 1,5 miljarder människor över hela världen, varav cirka 375 miljoner talar det som modersmål. Engelska brukar ofta kallas ‘världens affärsspråk’, eftersom den mesta dagliga affärskommunikationen idag sker på engelska. Dessutom är över 50 % av allt innehåll på internet på engelska. Detta gör engelska till ett av de viktigaste språken att översätta material till, oavsett om dina behov omfattar affärsdokumentation, webbinnehåll, inlägg i sociala medier eller marknadsföringsmaterial.

Vem ska du beställa dina engelska översättningar från?

När det gäller engelskspråkiga översättningar tenderar folk att tro att jobbet lätt kan utföras av vem som helst som kan en aning engelska. Om du väljer att gå den här vägen, javisst, då får du din engelska översättning och du kan kryssa i rutan, men en vän som bor utomlands är inget substitut för en professionell översättare, och det är troligt att din text kommer att krylla av både grammatiska och sakliga fel, samtidigt som engelskan ofta kommer att upplevas som klumpig eller till och med skrattretande för modersmålstalare. Vår översättningsbyrå kommer att välja den lämpligaste översättaren för ditt projekt från vårt team av begåvade proffs. Lita på oss när vi säger att du inte kommer att ångra att du beställer dina översättningar från en byrå som anställer specialutbildade översättare vars arbete dubbelkontrolleras av en erfaren redaktör. Högkvalitativa översättningar till engelska kan bara utföras av en översättare som har engelska som modersmål, som lever eller har levt i en engelsktalande miljö under en längre tid eller som har en språkstudieexamen och är professionellt utbildad i översättning. Våra engelska översättningar redigeras alltid av redaktörer som har engelska som modersmål. Vi erbjuder översättning och redigering för både amerikansk engelska och brittisk engelska.

Varför används engelska så mycket?

Engelska har inte alltid varit ett lingua franca. Under olika tider i historien har den rollen också uppfyllts av franska, spanska, portugisiska och latin. Men, medan de sistnämnda i stor utsträckning har förlorat sin betydelse som ett globalt språk, har engelskabara blivit viktigare med tiden. Detta beror inte så mycket på det engelska språkets morfologi eller lexikologi som det globala inflytandet av engelsktalande länder. Det engelska språkets växande betydelse började under tiden för det brittiska imperiet, vilket har varit det största koloniala imperiet i historien, som en gång ockuperande nästan 24 % av jordens landyta, inklusive territorier i Australien, USA, Kanada, Indien, samt ett antal sydostasiatiska länder. Britterna uppförde byggnader och anlade gator i sina kolonier, lärde lokalbefolkningen nya färdigheter och lade därmed grunden för framgången för det engelska språket. Det brittiska imperiet varade under en lång tid, fram tills det slutligen kollapsade för gott vid mitten av 1900-talet. Då hade dock engelska språket redan blivit permanent förankrat i länder som Indien, Malaysia, Brunei, Maldiverna, Mauritius, Afghanistan, Kuwait, Sydafrika, Ghana, Gambia, Sierra Leone, Swaziland och många andra. Statusen för engelska som det officiella språket i mäktiga ekonomier som USA, Australien och Kanada stärkte ytterligare inflytandet och ledde till dess spridning i andra utvecklade länder. Sedan, när Hollywoods inflytande växte till att förmörka filmindustrin i andra länder, fick engelskan också positionen som det globala språket inom mediekulturen. Kombinationen av alla dessa faktorer är anledningen till att engelska har den framträdande betydelse det har idag.

Vilka onlineordböcker är bäst när man översätter till engelska?

Översättare använder ordböcker och termbaser för att översätta texter. En av våra översättares favoritdatabaser är Termbases.eu. Textens karaktär avgör den mest relevanta ordboken för översättning. För varje text kan den bästa ordboken väljas från en ständigt uppdaterad lista med ordböcker. Den mest kända online-ordlistan är naturligtvis Google Translate. Tyvärr är Neural Machine Translation inte tillgänglig för alla språk ännu, men Google arbetar hårt för att göra AI-baserade översättningsverktyg tillgängliga för alla språk så snart som möjligt.

Läs vår blogg

Translys blogg skrivs av vårt engagerade team av översättare, textskapare och redaktörer. Vi älskar vad vi gör.

En del av våra kunder

Admiral Markets Tallinn
allies tallinnas
bcs itera tallinnas
Beckhoff tallinn
Bolt tallinn
CGI_Tallinn
Combi works Tallinn
energia partner tallinnas
EKA tallinn
elsavie_logo_Tallinn
esplan tallinn
Esto Tallinn
Fortum tallinn
Goworkabit tallinn
hemles tallinn
ideal tallinnas
Infragate Tallinn
innove tallinn
KPMG tallinnas
Luuv Tallinn
merko Tallinnas
monestro
Moneyflow tallinn
Montonio tallinnas
Nexd tallinn
Tallinna tehnikaülikool
tank tallinnas
netgroup tallinnas
newsec tallinnas
Nobel digital tallinn
nordecon tallinnas
Printall tallinnas
Synerall tallinnas
tradehouse tallinnas

Anförtro din översättning till oss. Transly översättningsbyrå tillhandahåller en snabb och högkvalitativ tjänst.

TA KONTAKT. VI SER FRAM EMOT ATT HÖRA FRÅN DIG

Kom ihåg att ange din e-postadress och bifoga dina filer när du skickar in din förfrågan. Vi ser fram emot den.