estonian translation

Varför ska du beställa estniska översättningar från Transly översättningsbyrå?

Förstklassig estnisk översättning 

Transly översättningsbyrå har tilldelats det internationella ISO 17100:2015 kvalitetscertifikatet, vilket innebär att Transly översättningsbyrå uppfyller alla krav för tillhandahållande av översättningstjänster. Den estniska översättning som du beställt från oss behåller textens ursprungliga innebörd, innehåller inte några misstag och låter naturlig för den avsedda läsaren. Därför håller vi textens avsedda betydelse i åtanke under översättningsprocessen och förmedlar den på ett sätt som är lätt för läsaren eller användaren att förstå. Vi är övertygade om att en bra översättning till estniska är en som lätt kan förstås av din estnisktalande affärspartner, kund eller kollega, oavsett bakgrund och modersmål. Vi producerar exakta och terminologiskt korrekta juridiska översättningar. För att uppnå bästa resultat kommer vi vid behov att begära ytterligare information och granska källtexten. Om du vill komma in på den estniska marknaden, kan vi lokalisera översättningen för din estniska målgrupp – detta är särskilt viktigt när du översätter webbplatser, marknadsföringstexter, säkerhetsdatablad och liknande.

eesti tõlge

Snabb estnisk översättning

Vi arbetar snabbt. Tack vare Translys utmärkta tekniska kapacitet, skickliga översättare och smidiga processer, går vår översättningsprocess också snabbare. Vi gör alltid vårt yttersta för att återkomma till dig så snart som möjligt och detsamma gäller färdigställandet av offerter. Om det behövs, kan vi påskynda processen ännu mer genom att låta flera översättare arbeta på samma projekt samtidigt. Tack vare den snabba utvecklingen av neural maskinöversättning förbättras även vår arbetshastighet. Modern översättningsprogramvara som upptäcker upprepningar i en text hjälper ytterligare till att påskynda vår arbetsprocess. När vi översätter till estniska är vår arbetsprocess effektiv och flexibel och beslut fattas snabbt. Därför kan vi lugnt säga att Transly är en av de snabbaste leverantörerna av översättningstjänster i branschen.

kiire eesti tõlge

Prisvärd estnisk översättning

Transly erbjuder översättningar med det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Våra översättningsprojekt genomförs med hjälp av den modernaste tekniken och involverar både en översättare med masterexamen och en professionell redaktör. Tack vare smart översättningsprogramvara och den fortlöpande utvecklingen av neural maskinöversättning kan vi erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris för estnisk översättning. Vi erbjuder rabatt på upprepade segment i texten. Detta börjar spela en viktig roll i permanenta partnerskap: ju mer liknande texter vi översätter, desto lägre blir enhetspriset för våra lojala kunder. Vi översätter varje segment en gång, vilket också innebär att du bara behöver betala för det en gång. På så sätt kan du vara säker på att vi ger dig det bästa erbjudandet.

soodne eesti tõlge

Smidig översättningsprocess

Vi är här för att göra översättningsprocessen så smidig och bekväm för dig som möjligt. Tack vare vår omfattande kunskap och erfarenhet har vi kunnat utveckla lösningar som gör det möjligt för oss att systematiskt hantera översättningar, samtidigt som vi använder översättningsminnen, terminologibaser och ett centralt arbetsflödessystem. Vi vet att projektledning innebär mycket mer än att bara organisera översättningen av en text från ett språk till ett annat. Att ha ett strömlinjeformat arbetsflöde är viktigt för att garantera en stressfri beställningsupplevelse, transparent budget och estniska översättningar som blir klara i tid. För detta ändamål har vi minimerat eller automatiserat alla tidskrävande standardprocedurer. På så sätt kan du vara säker på att både budgeten och tidsfristen för översättningen kommer att uppfylla dina höga förväntningar.

mugav eesti tõlge

Garanterad sekretess

Vi garanterar sekretessen för alla texter. Digital säkerhet, dataskydd och sekretess är aspekter som vi tar på stort allvar i vårt arbete. Avtalet om översättningstjänster innehåller ett sekretessavtal. Vid behov är det också möjligt att ingå ett separat sekretessavtal. Användningen av översättningsprogram och en säker lagringsserver bidrar till att minska risken för dataläckage. Tack vare översättningsprogram behöver du inte skicka filer via e-post, vilket hjälper till att förhindra dataläckage och e-postmeddelanden som skickas till fel mottagare. Dessutom är säkerhetskopiering i realtid integrerad i vår översättningsprocess, vilket säkerställer att din estniska översättning är i säkra händer hos oss.

konfidentsiaalne eesti tõlge

Alla översättningsrelaterade tjänster från en byrå

Vi vill att ditt samarbete med oss ska vara så bekvämt som möjligt. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose alla dina önskemål om översättning, redigering och innehållsskapande samt allt som är relaterat till dessa tjänster. Därför erbjuder vi även en tjänst för sökmotoroptimering av översatta webbplatser och en lokaliseringstjänst för webbutiker. Våra tjänster omfattar även översättningsrådgivning, bedömning av översättningskvalitet, voice-over och dubbning. Dessutom erbjuder vi gärna layout-, design- och trycktjänster för översatta texter. Allt detta gör att du enkelt och bekvämt kan hitta alla tjänster relaterade till estnisk översättning på ett och samma ställe.

eesti tõlkebüroo

Külli

Külli är översättningschef på Transly Översättningsbyrå Hon har arbetat som översättare i mer än 15 år och har studerat översättning vid Tallinns universitet. Külli är en perfektionist som aldrig är nöjd med något mindre än det optimala resultatet. Hennes unika förmåga är hennes snabbläsningsförmåga. Hon har också ett extremt gott tekniskt skarpsinne och en osviklig förmåga att förutse kommande trender.

Toimetaja tegevjuht

Transly översättningsbyrå erbjuder professionella översättningar som sparar tid och pengar.

För att göra en beställning, skicka oss ett e-postmeddelande eller fyll i frågeformuläret med följande information:

  • Vilka tjänster du är intresserad av
  • Vilka språk du behöver tjänsten på
  • Vilken tidsfristen är för jobbet

Vänligen bifoga eventuell ytterligare information eller en fil när du skickar in din förfrågan, så vi kan analysera den och ge dig en exakt offert.

Vi återkommer till dig med en offert inom en timme.

Saada_päring

Vilken estnisk översättningstjänst ska jag välja?

Estnisk teknisk översättning

Teknisk översättning innefattar områden som ingenjörskonst, bygge, miljöskydd och -teknologi, informationsteknologi, transport, automatisering m.fl. De vanligaste typerna av texter som kräver teknisk översättning är till exempel bruksanvisningar, säkerhetsinstruktioner, snabbstartsguider, installationsguider, rapporter och applikationer. Teknisk översättning utgör en mycket viktig del av de tjänster som Transly tillhandahåller. Vi översätter bruksanvisningar och IT-relaterade texter till estniska, lokaliserar applikationer för den estnisktalande marknaden och erbjuder många andra tjänster.

tehnikatekstide tõlkimine eesti keelde

Översättning av webbplatser till estniska

Webbplatsöversättning är en av våra mest populära översättningstjänster. En högkvalitativ webbplatsöversättning skapar ett mer förtroendeingivande intryck av ditt företag. Det är därför vi översätter ditt företags webbplats till estniska smidigt, snabbt och med fokus på kvalitet. Att manuellt kopiera och klistra in webbtexter hör till det förgångna – vi använder smart teknik för att automatiskt exportera webbtexter och importera översättningar. Translys estniska översättare och redaktörer har SEO-kunskap, och de har strategiska nyckelord i åtanke under översättningsprocessen för webbplatser, webbtexter och blogginlägg.

kodulehe tõlkimine eesti keelde

Översättning av ekonomiska texter till estniska

Översättningen av ekonomiska texter till estniska är ett viktigt område som omfattar översättningar av årsrapporter till estniska samt översättning till estniska av bokföringshandlingar, kontoutdrag, betalningsbevis och liknande. Fördelarna med att anlita Transly när du planerar att införskaffa estniska översättningar av ekonomiska texter innefattar: kunskap om finansiell vokabulär samt redovisnings- och bankterminologi, sekretess, snabbhet, bra kommunikation och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

majandustõlge eesti keelde

Juridisk översättning till estniska

Juridisk översättning till estniska innefattar översättning av kontrakt, domstolshandlingar och lagstiftning. Med ISO-certifierade kvalitetsprocesser på plats, producerar vi juridiska översättningar till estniska som är exakta och terminologiskt korrekta. Transly följer strikta regler för skydd av personuppgifter och konfidentialitetskrav, som är särskilt viktiga vid juridisk översättning.

õigustekstide tõlkimine eesti keelde

Marknadsföringsöversättning till estniska

Översättningen av en marknadsföringstext till estniska kan anses vara framgångsrik när budskapet förmedlas korrekt på estniska, när översättningen återspeglar varumärkets värderingar och stil, och, framför allt, när översättningen till estniska inte låter som en översättning. Översättning till estniska av produktbeskrivningar, webbplatser, webbutiker, översikter, artiklar, slogans, annonser, kampanjmeddelanden, försäljningserbjudanden, företags uppdrag eller visioner samt varumärkesvärden faller alla under översättning av marknadsföring. Utöver marknadsföringsöversättning är Transly också expert på estnisk lokalisering och transkreation eller kreativ översättning till estniska.

turundustekstide tõlkimine eesti keelde

Översättning av vetenskapliga texter till estniska

Översättningen av vetenskapliga texter till estniska är en annan av våra huvudsakliga tjänster. Bland våra kunder återfinns Tallinns universitet, Tallinns tekniska högskola, Estlands forskningsråd, Estlands geologiska undersökning, Estlands miljöforskningscentrum, Praxis Center for Policy Studies, Estlands undervisnings- och forskningsministerium och många andra. Vid översättning till estniska av forskningsartiklar eller doktorsavhandlingar kommer vi att ägna särskild uppmärksamhet åt relevant terminologi och arbeta nära kunden för att säkerställa en högkvalitativ översättning.

teadustekstide tõlkimine eesti keelde

Medicinsk översättning till estniska

Medicinsk översättning till estniska omfattar bland annat översättning till estniska av bruksanvisningar för medicinsk utrustning, information om läkemedel, patientinformationsbroschyrer, hälsodokument, farmaceutisk forskning, osv. Alla våra estniska översättningar genomgår en kvalitetssäkringsprocess i enlighet med ISO-standarden, vilket säkerställer att våra estniska översättningar är korrekta, slutförda i tid och uppfyller andra kvalitetsstandardkrav. Andra fördelar med att välja Transly är sekretess, snabbhet och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

meditsiinitekstide tõlkimine eesti keelde

Översättning av säkerhetsdatablad till estniska

Ett säkerhetsdatablad är ett dokument som ger information om hur man säkerställer en säker användning av en kemikalie i hela leveranskedjan. Eftersom varje leverantör av säkerhetsdatablad ansvarar för innehållet i säkerhetsdatabladet, är det bäst att anförtro översättningen av säkerhetsdatablad till estniska åt Transly översättningsbyrå. Vi översätter inte bara texten, utan vi kan också identifiera potentiella väsentliga brister eller inkonsekvenser i den. Vi har lång erfarenhet av att översätta säkerhetsdatablad till estniska. Vi håller oss alltid uppdaterade om den senaste relevanta lagstiftningen och officiell terminologi för att säkerställa korrektheten, tydligheten och noggrannheten i dina säkerhetsdatablads översättningar.

ohutuskaartide tõlkimine eesti keelde

Estnisk lokalisering

Lokalisering av programvara är översättning och anpassning av ett datorprogram eller mobil applikation till den estniska marknaden.. Lokalisering av programvara tar hänsyn till preferenser, behov och vanor hos användare i Estland. Lokaliseringsjobb för programvara hos Transly anförtros till professionella översättare som både är teknikkunniga och har estniska som modersmål.

tarkvara lokaliseerimine eesti

Estniska tolkningstjänster

Tolkning, viskad tolkning, fjärrtolkning, konferenstolkning och konsekutivtolkning är estniska översättningstjänster som behövs vid evenemang, möten, utbildningar, notariatstransaktioner, osv. Translys estniska tolkar är högutbildade professionella, med lång erfarenhet inom olika områden. Vi hjälper dig att välja den tolkningstjänst som bäst uppfyller dina behov.

suuline tõlge eesti keelde

Auktoriserad översättning till estniska

Auktoriserad översättning till estniska är en officiell dokumentöversättningstjänst som vi erbjuder i samarbete med estnisktalande auktoriserade översättare. Den estniska auktoriserade översättaren tar ansvar för korrektheten av översättningen med sin signatur och sigill. Om en auktoriserad översättning till estniska krävs, till exempel för antagning till skola, resor eller domstolsförfaranden, är endast auktoriserade översättare behöriga att översätta dessa dokument till estniska.

vandetõlge eesti keelde

Den bästa översättningen är ett resultat av en kombination av mänsklig insats och modern teknik. Få de bästa översättningstjänsterna från Transly.

Översättningsspråk

Översättning svenska-estniska och estniska-svenska

Mer än tio miljoner människor talar svenska. Vi översätter webbsidor, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket mer från svenska till estniska och från estniska till svenska. Vi erbjuder professionella översättningar svenska-estniska och estniska-svenska som sparar tid och pengar. Skicka oss en förfrågan om översättning av svenska-estniska eller estniska-svenska! Vi återkommer till dig inom 2 timmar.

rootsi tõlge

Översättning norska-estniska och estniska-norska

Totalt 5 miljoner har norska som modersmål. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till norska. Vi översätter även från norska till estniska. Skicka oss en förfrågan om översättning av norska-estniska eller estniska-norska!

norra tõlge

Översättning finska-estniska och estniska-finska

Mer än fem miljoner människor talar finska. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till finska. Vi översätter också från finska till estniska. Skicka oss en förfrågan om översättning av finska-estniska eller estniska-finska!

soome tõlge

Översättning engelska-estniska och estniska-engelska

Engelska talas av 1,5 miljarder människor världen över! Transly översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till engelska. Vi översätter också från engelska till estniska. Skicka oss en förfrågan om översättning av engelska-estniska eller estniska-engelska!

inglise tõlge

Översättning tyska-estniska och estniska-tyska

Det är inte lätt att göra bot för sina synder i tyskarnas ögon när man har gjort ett stavfel. Transly översätter webbplatser, webbutiker, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till felfri tyska. Vi översätter också från tyska till estniska. Skicka oss en förfrågan om översättning av tyska-estniska eller estniska-tyska! Vi ser fram emot den.

saksa-tõlge

Översättning franska-estniska och estniska-franska

Visste du att mer än 200 miljoner människor världen över talar franska? Vi översätter webbplatser, menyer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till franska. Vi översätter också från franska till estniska. Skicka oss en förfrågan om översättning av franska-estniska eller estniska-franska!

prantsuse-tõlge

Översättning spanska-estniska och estniska-spanska

Visste du att europeisk spanska och latinamerikansk spanska skiljer sig från varandra? Transly översätter webbplatser, kontrakt och mycket mer till spanska. Vi översätter också från spanska till estniska. Skicka oss en förfrågan om översättning av spanska-estniska eller estniska-spanska! 

hispaania tõlge

Översättning italienska-estniska och estniska-italienska

Italienska talas av cirka 85 miljoner människor runt om i världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till italienska. Vi översätter även från italienska till estniska. Skicka oss en begäran om översättning italienska-estniska-italienska! Vi ser fram emot den.

Itaalia tõlge

Översättning ukrainska-estniska och estniska-ukrainska

Mer än 45 miljoner människor har ukrainska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till ukrainska. Vi översätter även från ukrainska till estniska. Skicka oss en förfrågan om översättning ukrainska-estniska eller estniska-ukrainska! Vi ser fram emot den.

Ukraina eesti ukraina

Översättning ryska-estniska och estniska-ryska

Visste du att det på ryska webbplatser är god sed att använda det formella “du” i stället för det informella “du” när du tilltalar läsaren? Transly översätter webbplatser, produktbeskrivningar, kontrakt och mycket annat till ryska. Vi översätter också från ryska till estniska. Skicka oss en förfrågan om översättning av ryska-estniska eller estniska-ryska!

vene tõlge

Översättning litauiska-estniska och estniska-litauiska

Mer än två miljoner människor talar litauiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till litauiska. Vi översätter också från litauiska till andra språk. Skicka oss en förfrågan om översättning av litauiska-estniska eller estniska-litauiska! Vi ser fram emot den.

leedu tõlge

Översättning lettiska-estniska och estniska-lettiska

Mer än en miljon människor talar lettiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, webbutiker, produktdatablad, kataloger, marknadsföringstexter, dokument och mycket annat till lettiska. Vi översätter också från lettiska till andra språk. Skicka oss en förfrågan om översättning av lettiska-estniska eller estniska-lettiska! Vi ser fram emot den.

läti tõlge

Översättning polska-estniska och estniska-polska

Det polska språket pratas av totalt 38 miljoner människor över hela världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till polska. Vi översätter också från polska till estniska. Skicka oss en polska-estniska-polska översättningsförfrågan!

Poola tõlge

Anförtro dina översättningar till oss. Våra ivriga översättare på Transly översättningsbyrå tillhandahåller snabba och högkvalitativa översättningar.

Vanliga frågor om estnisk översättning

Varför översätta till estniska?

Medan engelskans position som ett globalt lingua franca är obestridlig, visar undersökningar att människor fortfarande är mer benägna att göra inköp online på webbplatser som är helt eller delvis på deras modersmål. Översättarna och redaktörerna på Transly översättningsbyrå har lång erfarenhet av att översätta webbplatser, marknadsföringsmaterial, kontrakt, dokument, användarmanualer och många andra slags texter. Vi är väl förtrogna med de senaste SEO-kraven och tar hänsyn till dem när vi översätter material för webbutiker. Vi erbjuder även SEO-redigering och copywriting på estniska.

Vilken typ av översättning till estniska behöver du?

Vi översätter alla typer av texter till estniska. Kanske dina översättningar helt enkelt krävs enligt lag. Detta är ofta fallet med användarmanualer, säkerhetsinstruktioner och produktsäkerhetsdatablad, till exempel. Vi har stor erfarenhet av vart och ett av dessa områden, och våra översättare och redaktörer är väl rustade för att hantera både generella och tekniska samt specialiserade texter. Hos oss kan du vara säker på att din översättning till estniska är av hög standard och alltid levereras i tid.

Vilken typ av översättningsrelaterade tjänster behöver du?

Eller kanske dina översättningsbehov är av mer vardagligt slag. Vi erbjuder snabba och korrekta översättningar av kontrakt, certifikat, diplom, korrespondens, etc, och kommer gärna att hjälpa dig med alla andra personliga önskemål och alla slags ytterligare översättningsrelaterade tjänster. Vi erbjuder även språkredigeringstjänster och skapande av innehåll.

Varför gå in på den estniska marknaden?

En viktig orsak till att komma in på denna spirande marknad är, att om ditt företag redan är aktivt i de övriga baltiska staterna eller i Skandinavien, är Estland bara ett stenkast bort och ett enkelt sätt att snabbt utöka din verksamhet.  Marknaden är liknande och konkurrensen är i allmänhet mindre än i västeuropeiska länder. På grund av den rättframma och transparenta sättet hos esterna, är det snabbt och enkelt att göra affärer i Estland och det kräver inte några avancerade förberedelser.

Vad gör den estniska marknaden unik?

Om ni ännu inte är verksamma i regionen, är Estland ett utmärkt fotfäste för vidare expansion i både Baltikum och Skandinavien samt i den Europeiska unionen som helhet. Det är geografiskt väl beläget och erbjuder anslutningar till alla större europeiska nav. År 2014 blev Estland blev också det första och för närvarande enda landet i världen somt erbjuder e-hemvist. Även om e-hemvist inte kommer att ge dig estniskt medborgarskap, så tillåter det dig att snabbt starta en platsoberoende online-verksamhet (etablerande av ett företag kan fullgöras på nätet och tar mindre än en timme) och ger dig tillgång till estniska allmänna e-tjänster, inklusive nätbank, skattedeklarationer på nätet och digital dokumentsignering.

Var finns Europas Silicon Valley?

Dessutom är Estland ett av de samhällen som har digitaliserats i störst omfattning i världen, efter att ha varit det första att införa online-röstning år 2005, med en utmärkt internettäckning, och större delen av bankverksamheten bedriven helt på nätet. Tallinn, huvudstaden i Estland, kallas ofta Europas Silicon Valley och i indexet Freedom on the Net 2016 rankas Estland som främst i världen när det gäller Internetfrihet. Allt detta kombinerat gör Estland till en utmärkt plats för att göra affärer, särskilt för teknologi-, IT- och online-företag.

Vad ska man tänka på när man översätter engelska texter till estniska?

Estniska hör till den finsk-ugriska grenen av den uraliska språkfamiljen och är nära besläktat med finska och mer avlägset med ungerska och samiska språken. Även om det är ganska långt bort från de flesta andra större språk i världen, har av historiska skäl estniskan lånat kraftigt – nästan en tredjedel av sin vokabulär – från germanska språk. Således kan man finna många ord som liknar varandra i estniskan och engelskan, t.ex. ”loopima” och ”to lob”.

Hurudant är det estniska språket?

Detta kan få dig att tro att det är lätt att översätta mellan de två språken, men i verkligheten är det en komplicerad process. Trots vissa delade lexikon, är estniska ett unikt språk. Till att börja med, till skillnad från engelska, har det inte prepositioner. Istället använder estniskan ett system med 14 grammatiska kasus, med specifika ändelser, för att koda sådan information (till exempel är ”hus” ”maja” och ”till huset” är ”majani”). Estniskan har inte heller vare sig genus eller något framtida tempus, vilka istället uttrycks genom presens och lämpliga adverb. Detta och många andra egenheter gör också estniska till en stor utmaning för maskinöversättning, som i allmänhet ger absurt felaktiga resultat. Därför, medan esterna ofta bemöter utlänningars ens någon tillnärmelsevis korrekt uttalad estniska med stor uppskattning, gäller detta tyvärr inte i näringslivet, där professionalism och korrekthet förväntas.  Kombinerat med esternas stolthet över sitt nationella språk, gör det att även de minsta stavfel i annonser och pressmeddelanden ofta bemöts med löje. Däremot kan våra kunder slappna av i vetskapen om att alla våra översättare och redaktörer ständigt tillämpar den allra högsta standarden för att se till att dina estniska översättningar och texter är terminologiskt korrekta och fria från eventuella fel.

Vad mer gör det estniska språket intressant?

Estniska, liksom sitt systerspråk finska, vilket inspirerade Tolkiens Högalviska (Quenya), är ett mycket melodiskt språk. Det har totalt nio vokaler, som kan ha tre olika längder, samt några ord och fraser som är oerhört rika på vokaler. Dessa inkluderar, till exempel, ”jõeäärne õueaiamaa” (vokaler i fetstil och understrukna – 13 totalt), vilket i huvudsak betyder ”trädgård vid floden”.

Vilka är de märkligaste orden i estniskan?

Som agglutinerande språk, är det också möjligt i estniskan att sätta samman ett stort antal ord för att skapa nya, genom att konvertera föregående ord till genitiv.  Ett exempel på detta, liksom den tidigare nämnda vokalrikedomen är det artificiellt skapade 17 bokstävers ordet med endast vokaler ”äiaõeoaaiaoaõieau”, vilket kan översättas till ”bönblomman från svärfars systers bönträdgårds ära”, fastän du förmodligen inte kommer att finna mycket användning för det.

Dessutom kan vissa estniska ord ha upp till fyra stycken av samma vokal i rad, vilket gör fraser som ”Kuuuurija toooo jäääärsel teeeendil” (”Månforskares nattarbete på en vägkant nära iskanten”) perfekt grammatikaliskt. 

Vad säger ester om det estniska folket?

Tron, värderingarna och attityderna hos folk återspeglas ofta väl i deras idiom, ordspråk och talesätt. Således avslöjar estniskan också mycket om esterna.

Varje est känner till ordspråket ”valel på lühikesed jalad” (”lögner har korta ben”) och denna övertygelse är också uppenbar i den direkta och uppriktiga karaktären hos esterna.

När du startar affärsverksamhet i Estland kommer du förmodligen att få höra uttrycket ”kes kannatab se kaua elab” (”den som är patient ska leva länge”), och medan esterna i allmänhet förväntar sig att du skall komma i tid till möten, förstår de och accepterar att vissa saker tar tid, vilket kan göra dem mer öppna för långsiktiga investeringar. Lustigt nog betyder det estniska verbet ”kannatama” betyder både ”att ha tålamod” och ”att lida”, vilket kanske också kan förklara varför esterna så ofta är morbida och dystra.

Enligt samma modell säger esterna ofta ”hommik on õhtust targem” (”morgonen är klokare än kvällen”). I enlighet med detta är ester noggranna planerare och fattar inte viktiga beslut obetänksamt, utan föredrar att, så att säga, sova på saken. Även om, beroende på detta, grannländerna tenderar att säga något om att esterna är långsamma av naturen, insisterar esterna på att detta inte är något mindre än visdom.

Slutligen, ”rääkimine Hobe, vaikimine kuld” (”tala är silver, tiga är guld”) är något som alla kommer att lägga märke till i Estland. Esterna föredrar att lyssna i stället för att tala och kan vara skrämmande bekväma med långa tystnader. Även om man är allmänt överens om att ”küsija suu pihta ei lööda” (”man slår inte den på munnen som frågar”), nämner det senare ingenting om att inleda samtal eller ha åsikter, vilket är varför det allmänt anses vara rätt etikett att inte göra det.

Hur fastställs priset på översättningar till estniska?

Eftersom vi är en estnisk översättningsbyrå, är en av våra mest prisvärda översättningstjänster från och till estniska. Det exakta priset på översättningar beror dock på det specifika språkparet, ämnet (teknisk, juridisk, medicinsk eller annan text), volymen på översättningen (antalet ord), formatet för källtexten och den översatta texten, önskad deadline och om du behöver några ytterligare tjänster, såsom korrekturläsning, SEO-redigering, etc. Texter som behandlar mera generella vardagliga ämnen kommer att kosta mindre än tekniska och medicinska översättningar, till exempel, då vi för de senare kommer att anställa en specialistöversättare eller redaktör med lämplig akademisk bakgrund, för att säkerställa att din översättning är terminologiskt korrekt, konsekvent och finputsad. Tack vare användningen av professionell programvara för översättningar, kan vi också erbjuda regelbundna kunder rabatt på alla återkommande segment i texten.

Hur beställer jag en översättning till estniska?

För att beställa en översättning från eller till estniska, vänligen sänd en förfrågan tillsammans med den text du vill ha översatt. Om du inte kan ge oss texten vid denna tidpunkt, ange det uppskattade antalet ord. Glöm inte att inkludera funktionen för översättningen (det vill säga för vad och vem den är avsedd), önskat format för den färdiga översättningen, önskad deadline och eventuella ytterligare kommentarer. Vår projektledare kommer att ta kontakt med dig inom kort, för att ställa ytterligare klargörande frågor, om nödvändigt, eller för att ge dig en offert. Om erbjudandet passar dig, kommer vi att börja med din översättning så snart du har bekräftat det. Vi erbjuder estniska översättningar från och till de flesta större europeiska språk (t ex engelska, tyska, franska, ryska, lettiska, litauiska, svenska). Men tveka inte att kontakta oss om ditt behov av översättning inkluderar mindre vanliga språk – vi gör alltid vårt bästa för att hitta en lösning. 

Vilka andra språktjänster erbjuder vi på estniska?

Förutom översättning erbjuder vi även ett antal ytterligare estniska språktjänster, såsom korrekturläsning, redigering, SEO-redigering, copywriting, SEO-copywriting, etc. Våra korrekturläsare och redaktörer kommer att se till att din text är felfri och vi har ett antal copywriters till vårt förfogande med ett brett utbud av stilar av skrivande, beredda att ta sig an alla slags uppgifter, med erfarenhet av att sammanställa olika användarmanualer och tekniska dokument samt webbplatser och marknadsföringstexter. Våra estniska yrkespersoner talar alla estniska som modersmål och kommer att se till att din text är anpassad till den lokala marknaden och av hög kvalitet. Om du inte hittar din önskade språktjänst listad, är du välkommen att skicka oss en förfrågan och vi kommer att göra vårt bästa för att hitta en lösning på problemet.

Läs mer

TRANSLY ÖVERSÄTTNINGSBYRÅ, ÖVERSÄTTNING, REDIGERING, SKAPANDE AV INNEHÅLL, ÖVERSÄTTNING MED FULL SERVICE, OM OSS

Läs vår blogg

Translys blogg skrivs av vårt engagerade team av översättare, textskapare och redaktörer. Vi älskar vad vi gör.

En del av våra kunder

Admiral Markets Tallinn
allies tallinnas
bcs itera tallinnas
Beckhoff tallinn
Bolt tallinn
CGI_Tallinn
Combi works Tallinn
energia partner tallinnas
EKA tallinn
elsavie_logo_Tallinn
esplan tallinn
Esto Tallinn
Fortum tallinn
Goworkabit tallinn
hemles tallinn
ideal tallinnas
Infragate Tallinn
innove tallinn
KPMG tallinnas
Luuv Tallinn
merko Tallinnas
monestro
Moneyflow tallinn
Montonio tallinnas
Nexd tallinn
Tallinna tehnikaülikool
tank tallinnas
netgroup tallinnas
newsec tallinnas
Nobel digital tallinn
nordecon tallinnas
Printall tallinnas
Synerall tallinnas
tradehouse tallinnas

Anförtro din översättning till oss. Transly översättningsbyrå tillhandahåller en snabb och högkvalitativ tjänst.

TA KONTAKT. VI SER FRAM EMOT ATT HÖRA FRÅN DIG

Kom ihåg att ange din e-postadress och bifoga dina filer när du skickar in din förfrågan. Vi ser fram emot den.