norra-eesti

Varför ska du beställa norska översättningar från Transly översättningsbyrå?

Förstklassig norsk översättning 

Transly översättningsbyrå har tilldelats det internationella ISO 17100:2015 kvalitetscertifikatet, vilket innebär att Transly översättningsbyrå uppfyller alla krav för tillhandahållande av översättningstjänster. Den norska översättning som du beställt från oss behåller textens ursprungliga innebörd, innehåller inte några misstag och låter naturlig för den avsedda läsaren. Därför håller vi textens avsedda betydelse i åtanke under översättningsprocessen och förmedlar den på ett sätt som är lätt för läsaren eller användaren att förstå. Vi är övertygade om att en bra norsk översättning är en som lätt kan förstås av din norsktalande affärspartner, kund eller kollega, oavsett bakgrund och modersmål. Vi producerar exakta och terminologiskt korrekta juridiska översättningar. För att uppnå bästa resultat kommer vi vid behov att begära ytterligare information och granska källtexten. Om du vill komma in på den norska marknaden, kan vi lokalisera översättningen för din norska målgrupp – detta är särskilt viktigt när du översätter webbplatser, marknadsföringstexter, säkerhetsdatablad och liknande.

norra tõlge

Snabb norsk översättning

Vi arbetar snabbt. Tack vare Translys utmärkta tekniska kapacitet, skickliga översättare och smidiga processer, går vår översättningsprocess också snabbare. Vi gör alltid vårt yttersta för att återkomma till dig så snart som möjligt och detsamma gäller färdigställandet av offerter. Om det behövs, kan vi påskynda processen ännu mer genom att låta flera översättare arbeta på samma projekt samtidigt. Tack vare den snabba utvecklingen av neural maskinöversättning förbättras även vår arbetshastighet. Modern översättningsprogramvara som upptäcker upprepningar i en text hjälper ytterligare till att påskynda vår arbetsprocess. När vi översätter till norska är vår arbetsprocess effektiv och flexibel och beslut fattas snabbt. Därför kan vi lugnt säga att Transly är en av de snabbaste leverantörerna av översättningstjänster i branschen.

kiire norra tõlge

Prisvärd norsk översättning

Transly erbjuder översättningar med det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Våra översättningsprojekt genomförs med hjälp av den modernaste tekniken och involverar både en översättare med masterexamen och en professionell redaktör. Tack vare smart översättningsprogramvara och den fortlöpande utvecklingen av neural maskinöversättning kan vi erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris för norska översättningar. Vi erbjuder rabatt på upprepade segment i texten. Detta börjar spela en viktig roll i permanenta partnerskap: ju mer liknande texter vi översätter, desto lägre blir enhetspriset för våra lojala kunder. Vi översätter varje segment en gång, vilket också innebär att du bara behöver betala för det en gång. På så sätt kan du vara säker på att vi ger dig det bästa erbjudandet.

soodne norra tõlge

Smidig översättningsprocess

Vi är här för att göra översättningsprocessen så smidig och bekväm för dig som möjligt. Tack vare vår omfattande kunskap och erfarenhet har vi kunnat utveckla lösningar som gör det möjligt för oss att systematiskt hantera översättningar, samtidigt som vi använder översättningsminnen, terminologibaser och ett centralt arbetsflödessystem. Vi vet att projektledning innebär mycket mer än att bara organisera översättningen av en text från ett språk till ett annat. Att ha ett strömlinjeformat arbetsflöde är viktigt för att garantera en stressfri beställningsupplevelse, transparent budget och norska översättningar som blir klara i tid. För detta ändamål har vi minimerat eller automatiserat alla tidskrävande standardprocedurer. På så sätt kan du vara säker på att både budgeten och tidsfristen för översättningen kommer att uppfylla dina höga förväntningar.

mugav norra tõlge

Garanterad sekretess

Vi garanterar sekretessen för alla texter. Digital säkerhet, dataskydd och sekretess är aspekter som vi tar på stort allvar i vårt arbete. Avtalet om översättningstjänster innehåller ett sekretessavtal. Vid behov är det också möjligt att ingå ett separat sekretessavtal. Användningen av översättningsprogram och en säker lagringsserver bidrar till att minska risken för dataläckage. Tack vare översättningsprogram behöver du inte skicka filer via e-post, vilket hjälper till att förhindra dataläckage och e-postmeddelanden som skickas till fel mottagare. Dessutom är säkerhetskopiering i realtid integrerad i vår översättningsprocess, vilket säkerställer att din norska översättning är i säkra händer hos oss.

konfidentsiaalne norra tõlge

Alla översättningsrelaterade tjänster från en byrå

Vi vill att ditt samarbete med oss ska vara så bekvämt som möjligt. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose alla dina önskemål om översättning, redigering och innehållsskapande samt allt som är relaterat till dessa tjänster. Därför erbjuder vi även en tjänst för sökmotoroptimering av översatta webbplatser och en lokaliseringstjänst för webbutiker. Våra tjänster omfattar även översättningsrådgivning, bedömning av översättningskvalitet, voice-over och dubbning. Dessutom erbjuder vi gärna layout-, design- och trycktjänster för översatta texter. Allt detta gör att du enkelt och bekvämt kan hitta alla tjänster relaterade till norsk översättning på ett och samma ställe.

norra tõlkebüroo

Külli

Külli är översättningschef på Transly Översättningsbyrå Hon har arbetat som översättare i mer än 15 år och har studerat översättning vid Tallinns universitet. Külli är en perfektionist som aldrig är nöjd med något mindre än det optimala resultatet. Hennes unika förmåga är hennes snabbläsningsförmåga. Hon har också ett extremt gott tekniskt skarpsinne och en osviklig förmåga att förutse kommande trender.

Toimetaja tegevjuht

Transly översättningsbyrå erbjuder professionella översättningar som sparar tid och pengar.

För att göra en beställning, skicka oss ett e-postmeddelande eller fyll i frågeformuläret med följande information:

  • Vilka tjänster du är intresserad av
  • Vilka språk du behöver tjänsten på
  • Vilken tidsfristen är för jobbet

Vänligen bifoga eventuell ytterligare information eller en fil när du skickar in din förfrågan, så vi kan analysera den och ge dig en exakt offert.

Vi återkommer till dig med en offert inom en timme.

Saada_päring

Vilken norsk översättningstjänst ska jag välja?

Norsk teknisk översättning

Teknisk översättning innefattar områden som ingenjörskonst, bygge, miljöskydd och -teknologi, informationsteknologi, transport, automatisering m.fl. De vanligaste typerna av texter som kräver teknisk översättning är till exempel bruksanvisningar, säkerhetsinstruktioner, snabbstartsguider, installationsguider, rapporter och applikationer. Teknisk översättning utgör en mycket viktig del av de tjänster som Transly tillhandahåller. Vi översätter bruksanvisningar och IT-relaterade texter till norska, lokaliserar applikationer för den norsktalande marknaden och erbjuder många andra tjänster.

tehnikatekstide tõlkimine norra keelde

Webbplatsöversättning till norska

Webbplatsöversättning är en av våra mest populära översättningstjänster. En högkvalitativ webbplatsöversättning skapar ett mer förtroendeingivande intryck av ditt företag. Det är därför vi översätter ditt företags webbplats till norska smidigt, snabbt och med fokus på kvalitet. Att manuellt kopiera och klistra in webbtexter hör till det förgångna – vi använder smart teknik för att automatiskt exportera webbtexter och importera översättningar. Våra norska översättare och redaktörer har SEO-kunskap, och de har strategiska nyckelord i åtanke under översättningsprocessen för webbplatser, webbtexter och blogginlägg.

kodulehe tõlkimine norra keelde

Översättning av ekonomiska texter till norska

Översättning av ekonomiska texter till norska är ett viktigt område som omfattar översättningar av årsrapporter till norska samt översättning till norska av bokföringshandlingar, kontoutdrag, betalningsbevis och liknande. Fördelarna med att anlita Transly när du planerar att införskaffa norska översättningar av ekonomiska texter innefattar: kunskap om finansiell vokabulär samt redovisnings- och bankterminologi, sekretess, snabbhet, bra kommunikation och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

majandustõlge norra keelde

Juridisk översättning till norska

Juridisk översättning till norska innefattar översättning av kontrakt, domstolshandlingar och lagstiftning. Med ISO-certifierade kvalitetsprocesser på plats, producerar vi juridiska översättningar till norska som är exakta och terminologiskt korrekta. Transly följer strikta regler för skydd av personuppgifter och konfidentialitetskrav, som är särskilt viktiga vid juridisk översättning.

õigustekstide tõlkimine norra keelde

Marknadsföringsöversättning till norska

Översättningen av en marknadsföringstext till norska kan anses vara framgångsrik när budskapet förmedlas korrekt på norska, när översättningen återspeglar varumärkets värderingar och stil, och, framför allt, när översättningen till norska inte låter som en översättning. Översättning till norska av produktbeskrivningar, webbplatser, webbutiker, översikter, artiklar, slogans, annonser, kampanjmeddelanden, försäljningserbjudanden, företags uppdrag eller visioner samt varumärkesvärden faller alla under översättning av marknadsföring. Utöver marknadsföringsöversättning är Transly också expert på norsk lokalisering och transkreation eller kreativ översättning till norska.

turundustekstide tõlkimine norra keelde

Översättning av vetenskapliga texter till norska

Översättningen av vetenskapliga texter till norska är en annan av våra huvudsakliga tjänster. Bland våra kunder återfinns Tallinns universitet, Tallinns tekniska högskola, Estlands forskningsråd, Estlands geologiska undersökning, Estlands miljöforskningscentrum, Praxis Center for Policy Studies, Estlands undervisnings- och forskningsministerium och många andra. Vid översättning till norska av forskningsartiklar eller doktorsavhandlingar kommer vi att ägna särskild uppmärksamhet åt relevant terminologi och arbeta nära kunden för att säkerställa en högkvalitativ översättning.

teadustekstide tõlkimine norra keelde

Medicinsk översättning till norska

Medicinsk översättning omfattar bland annat översättning av bruksanvisningar för medicinsk utrustning, information om läkemedel, patientinformationsbroschyrer, hälsodokument, farmaceutisk forskning, osv. Alla våra norska översättningar genomgår en kvalitetssäkringsprocess i enlighet med ISO-standarden, vilket säkerställer att våra norska översättningar är korrekta, slutförda i tid och uppfyller andra kvalitetsstandardkrav. Andra fördelar med att välja Transly är sekretess, snabbhet och ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet.

meditsiinitekstide tõlkimine norra keelde

Översättning av säkerhetsdatablad till norska

Ett säkerhetsdatablad är ett dokument som ger information om hur man säkerställer en säker användning av en kemikalie i hela leveranskedjan. Eftersom varje leverantör av säkerhetsdatablad ansvarar för innehållet i säkerhetsdatabladet, är det bäst att anförtro översättningen av säkerhetsdatablad till norska åt Transly översättningsbyrå. Vi översätter inte bara texten, utan vi kan också identifiera potentiella väsentliga brister eller inkonsekvenser i den. Vi har lång erfarenhet av att översätta säkerhetsdatablad till norska. Vi håller oss alltid uppdaterade om den senaste relevanta lagstiftningen och officiell terminologi för att säkerställa korrektheten, tydligheten och noggrannheten i dina säkerhetsdatablads översättningar.

ohutuskaartide tõlkimine norra keelde

Norsk lokalisering

Lokalisering av programvara är översättning och anpassning av ett datorprogram eller mobil applikation för den norska marknaden. Lokalisering av programvara tar hänsyn till preferenser, behov och vanor hos användare i Norge. Lokaliseringsjobb för programvara hos Transly anförtros till professionella översättare som både är teknikkunniga och har norska som modersmål.

tarkvara lokaliseerimine norra

Norska tolktjänster

Tolkning, viskad tolkning, fjärrtolkning, konferenstolkning och konsekutivtolkning är norska översättningstjänster som behövs vid evenemang, möten, utbildningar, notariatstransaktioner, osv. Translys norska tolkar är högutbildade professionella, med lång erfarenhet inom olika områden. Vi hjälper dig att välja den tolkningstjänst som bäst uppfyller dina behov.

suuline tõlge norra keelde

Auktoriserad översättning till norska

Auktoriserad översättning till norska är en officiell dokumentöversättningstjänst som vi erbjuder i samarbete med norsktalande auktoriserade översättare. En auktoriserad norsk översättare tar ansvar för korrektheten av översättningen med sin signatur och sigill. Om en auktoriserad översättning till norska krävs, till exempel för antagning till skola, resor eller domstolsförfaranden, är endast auktoriserade översättare behöriga att översätta dessa dokument till norska.

vandetõlge norra keelde

Den bästa översättningen är ett resultat av en kombination av mänsklig insats och modern teknik. Få de bästa översättningstjänsterna från Transly.

Översättningsspråk

Översättning svenska-norska och norska-svenska

Mer än tio miljoner människor talar svenska. Vi översätter webbsidor, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket mer från svenska till norska och från norska till svenska. Vi erbjuder professionella översättningar svenska-norska och norska-svenska som sparar tid och pengar. Skicka oss en förfrågan om översättning av svenska-norska eller norska-svenska! Vi återkommer till dig inom 2 timmar.

rootsi tõlge

Översättning finska-norska och norska-finska

Mer än fem miljoner människor talar finska. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till finska. Vi översätter även från finska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av finska-norska eller norska-finska!

soome tõlge

Översättning engelska-norska och norska-engelska

Engelska talas av 1,5 miljarder människor världen över! Transly översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till engelska. Vi översätter även från engelska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av engelska-norska eller norska-engelska!

inglise tõlge

Översättning tyska-norska och norska-tyska

Det är inte lätt att göra bot för sina synder i tyskarnas ögon när man har gjort ett stavfel. Transly översätter webbplatser, webbutiker, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till felfri tyska. Vi översätter även från tyska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av tyska-norska eller norska-tyska! Vi ser fram emot den.

saksa-tõlge

Översättning franska-norska och norska-franska

Visste du att mer än 200 miljoner människor världen över talar franska? Vi översätter webbplatser, menyer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till franska. Vi översätter även från franska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av franska-norska eller norska-franska!

prantsuse-tõlge

Översättning spanska-norska och norska-spanska

Visste du att europeisk spanska och latinamerikansk spanska skiljer sig från varandra? Transly översätter webbplatser, kontrakt och mycket mer till spanska. Vi översätter även från spanska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av spanska-norska eller norska-spanska! 

hispaania tõlge

Översättning italienska-norska och norska-italienska

Italienska talas av cirka 85 miljoner människor runt om i världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till italienska. Vi översätter även från italienska till norska. Skicka oss en begäran om översättning italienska-norska-italienska! Vi ser fram emot den.

Itaalia tõlge

Översättning ukrainska-norska och norska-ukrainska

Mer än 45 miljoner människor har ukrainska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, avtal, marknadsföringstexter och mycket annat till ukrainska. Vi översätter även från ukrainska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning ukrainska-norska eller norska-ukrainska! Vi ser fram emot den.

Ukraina eesti ukraina

Översättning ryska-norska och norska-ryska

Visste du att det på ryska webbplatser är god sed att använda det formella “du” i stället för det informella “du” när du tilltalar läsaren? Transly översätter webbplatser, produktbeskrivningar, kontrakt och mycket annat till ryska. Vi översätter även från ryska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av ryska-norska eller norska-ryska!

vene tõlge

Översättning litauiska-norska och norska-litauiska

Mer än två miljoner människor talar litauiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till litauiska. Vi översätter även från litauiska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av litauiska-norska eller norska-litauiska! Vi ser fram emot den.

leedu tõlge

Översättning lettiska-norska och norska-lettiska

Mer än en miljon människor talar lettiska som modersmål. Vi översätter webbplatser, webbutiker, produktdatablad, kataloger, marknadsföringstexter, dokument och mycket annat till lettiska. Vi översätter även från lettiska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av lettiska-norska eller norska-lettiska! Vi ser fram emot den.

läti tõlge

Översättning polska-norska och norska-polska

Det polska språket pratas av totalt 38 miljoner människor över hela världen. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till polska. Vi översätter också från polska till norska. Skicka oss en polska-norska-polska översättningsförfrågan!

Poola tõlge

Översättning estniska-norska och norska-estniska

Omkring en miljon människor talar estniska som modersmål. Vi översätter webbplatser, bruksanvisningar, broschyrer, kontrakt, marknadsföringstexter och mycket annat till estniska. Vi översätter även från estniska till norska. Skicka oss en förfrågan om översättning av norska-estniska eller estniska-norska!

estonian translation

Anförtro dina översättningar till oss. Våra ivriga översättare på Transly översättningsbyrå tillhandahåller snabba och högkvalitativa översättningar.

Vanliga frågor om norsk översättning

Vilken norsk språkform ska jag välja när jag beställer en översättning?

Även om det norska språket har två officiella skriftliga former – bokmål eller “bok tunga” och Nynorsk eller “ny norska” – görs översättningar i allmänhet till Bokmål, eftersom Nynorsk endast används av cirka 10% av befolkningen. Internationella dokument översätts till den mer populära varianten Bokmål, liksom marknadsföringsmaterial, webbsidor, produktinformation och den mesta korrespondensen. Båda de som talar Bokmål och de som talar Nynorsk förstår båda språken. Norrmän har också i allmänhet ett utmärkt grepp om engelska, men i de fall där professionell och korrekt kommunikation är mycket viktig, erbjuder vår översättningsbyrå högkvalitativa norska översättnings- och redigeringstjänster.

Vad bör man tänka på när man beställer en översättning till norska?

Att översätta texter till norska blir mer och mer populärt bland utländska företag. Vid beställning av en översättning till norska, bör du tänka på att det kommer att ta längre tid än våra spanska eller ryska översättningar. Detta beror på det faktum, att det helt enkelt finns färre norska översättare tillgängliga för oss än för spanska eller ryska. En översättares arbetshastighet är i genomsnitt 1 500–3 000 ord per dag. Priset för norsk översättning beror på volymen på texten, typen av text, filformatet och deadline. Våra norska översättare och redaktörer talar norska som modersmål, eller åtminstone på C2 nivå och lever eller har tillbringat en lång tid i en norsk språkmiljö. Våra norska översättare gör alltid sitt bästa för att se till att våra kunder är nöjda med sina översättningar.

Hur beställer jag en översättning till norska?

För att beställa en översättning till norska, vänligen sänd oss ett e-mail tillsammans med den text du vill ha översatt. Om du inte har möjlighet att leverera texten vid denna tidpunkt, vänligen beskriv den ungefärliga volymen på texten. Vid beställning av en översättning till norska, se till att även inkludera önskad deadline och nämn funktionen för översättningen. Om det är en teknisk text, eller en text som faller under kategorin av teknisk översättning, vänligen inkludera även befintliga databaser över terminologin i din förfrågan. Slutligen, ange det önskade formatet för den färdiga översättningen och om du behöver några extra tjänster (exempelvis infogande av översättningen på din webbplats, layout av översättningen, etc.). Vi kommer att skicka en offert för din norska översättning inom ett par timmar. Vi erbjuder även redigering av texter på norska. Vid översättning har vi alltid dina personliga behov i åtanke, för att säkerställa att den färdiga översättningen uppfyller dina krav både när det gäller innehåll och format.

Vad är intressant i det norska språket?

Alla skandinaviska språk ​- norska, danska, svenska, isländska och färöiska – härstammar från fornnordiska. Således är svenska, danska och norska ganska lika, men de två sistnämnda – danska och norska – är särskilt lika. Det norska språket skildes från danskan först under Norges strävan efter självständighet på 1800-talet. Norska är ett tonspråk – det låter lyriskt. Tonalitet är en sällsynt företeelse hos indoeuropeiska språk och är vanligare bland asiatiska språk, till exempel kinesiska. Norska är lätt att lära sig om du redan talar engelska, eftersom språket är ganska likt engelska. Norsk grammatik är ibland anmärkningsvärt enkel – till exempel är presensformer av norska verb bildade genom att helt enkelt lägga till bokstaven “r” i slutet av ordet. Ordföljden på norska liknar den engelska.

Finns det några intressanta norska uttryck?

Ett intressant norskt uttryck är ”Takk for sist!”, som direkt kan översättas till ”Tack för sist!”, men faktiskt används som ett uttryck för glädje över en återförening och i huvudsak betyder ”Trevligt att se dig igen!”. Ett annat intressant norskt uttryck är ”Håper at det smaker”, som direkt kan översättas till ”Låt oss hoppas att det har smak”, men används för att säga ”Bon appétit!”. Alla de skandinaviska språken har en speciell term för att beteckna den vänlighet och värme som uppkommer av att dela livets enkla nöjen med dina favoritpersoner. På danska kallas detta ”hygge”, på svenska ”mys” och på norska ”kos”. Det översätts i allmänhet som ”bekvämt”, ”mysigt” eller ”trevligt”, men ordet ”kos” används faktiskt för att beskriva känslan av att njuta av en kopp choklad och en god bok framför den öppna spisen på vintern, en trevlig lunch i skolans cafeteria med någon du inte har sett på ett tag, glada fester med dina bästa vänner, och mycket, mycket mer.

Varför överväga att gå in på den norska marknaden?

Norge är det sjätte största landet i Europa. Den norska marknaden är högt utvecklad och Norge är ett högteknologiskt samhälle, vilket innebär att det finns en enorm efterfrågan på högkvalitativa produkter och tjänster. Levnadsstandarden i Norge är hög, ekonomin är stabil och marknaden är öppen. Den norska affärskulturen är rationell och korruption är ovanligt. Norge är inte medlem i Europeiska unionen, men hör ändå till Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

Hur ser den norska marknaden ut?

Den norska ekonomin har varit stabil och stark ända sedan den industriella revolutionen. Inflationen är låg, arbetslösheten är låg och att göra affärer i Norge är mycket enkelt. Därför är det alltid en god investering att marknadsföra dina varor i Norge eller erbjuda dina tjänster till norrmän. Den norska valutan är den norska kronan (NOK). Framgången för den norska ekonomin och landets välstånd bygger till stor del på export av olja och gas, vilket innebär att den norska ekonomin påverkas av fluktuationer i oljepriset på världsmarknaden. Följaktligen gör regeringen ansträngningar för att utveckla hållbara industrier i Norge, utöver verksamhet inriktad på icke förnybara mineralresurser. Europa är en viktig partner för Norges handel. Mot bakgrund av detta kan Norge vara en utmärkt marknadspartner för utländska företag.

Vilka är riskerna med att komma in på den norska marknaden?

När man går in på den norska marknaden, bör man också överväga riskerna. För det första är hushållens skuldsättning mycket hög. Dessutom är konkurrenskraften i den norska ekonomin reducerad av de höga lönerna i Norge. Dessutom finns det brist på utbildad arbetskraft i en del sektorer med högt ekonomiskt mervärde. Hushållens höga skuldsättning utgör ett hot mot den makroekonomiska stabiliteten. Fallande oljepriser och bostadspriser kommer att minska bytesbalansöverskottet och påverka den privata konsumtionen, som är den viktigaste drivkraften bakom Norges ekonomiska tillväxt, negativt. Samtidigt kan dock ingen av de potentiella riskerna faktiskt hota styrkan i den norska ekonomin. Den norska regeringen har de största reserverna i världen (800 miljarder euro, eller 2,2 gånger den norska BNP) som ska användas, om behov uppkommer, för ekonomisk återhämtning.

Vad bör man tänka på när man kommer in på den norska marknaden?

Den norska affärskulturen är liknande den i andra skandinaviska länder. Här är några enkla knep för att ge din exportverksamhet i Norge större chans att lyckas:

  • Att komma i tid är viktigt! Kom alltid i tid till mötena.  Om du kommer att bli försenad, ring i förväg för att låta motparten veta det. Norrmännen är uppriktiga, jämlika och rakt på sak. Håll dina löften och möt dina deadlines.
  • Att utbyta artigheter är onödigt. Norrmännen anser inte småprat vara särskilt viktigt. Under möten bör du gå rakt på sak.
  • Titlar är inte viktigt. Hälsningar och introduktioner görs på ett fritt sätt i Norge. Efter inledande presentationer tilltalas människor med deras förnamn, utan “Herr” eller “Fru”.
  • Objektiva erbjudanden uppskattas. I Norge är analytiskt tänkande högt värderat och det anses vara god praxis att lista både för- och nackdelar när du gör en produktförsäljning.
  • Klädseln är konservativ. Lämpliga kläder är beroende på bransch, men blygsam och diskret klädsel, återhållsamma accessoarer och minimala smycken är ett säkert kort.
  • Acceptabla gåvor inkluderar blommor, choklad och pajer samt vin. Undvik att ge vita blommor. Att ge affärspartners gåvor för att framkalla gynnsamma affärsbeslut anses vara korruption och är strängt förbjudet i Norge.

Läs vår blogg

Translys blogg skrivs av vårt engagerade team av översättare, textskapare och redaktörer. Vi älskar vad vi gör.

En del av våra kunder

Admiral Markets Tallinn
allies tallinnas
bcs itera tallinnas
Beckhoff tallinn
Bolt tallinn
CGI_Tallinn
Combi works Tallinn
energia partner tallinnas
EKA tallinn
elsavie_logo_Tallinn
esplan tallinn
Esto Tallinn
Fortum tallinn
Goworkabit tallinn
hemles tallinn
ideal tallinnas
Infragate Tallinn
innove tallinn
KPMG tallinnas
Luuv Tallinn
merko Tallinnas
monestro
Moneyflow tallinn
Montonio tallinnas
Nexd tallinn
Tallinna tehnikaülikool
tank tallinnas
netgroup tallinnas
newsec tallinnas
Nobel digital tallinn
nordecon tallinnas
Printall tallinnas
Synerall tallinnas
tradehouse tallinnas

Anförtro din översättning till oss. Transly översättningsbyrå tillhandahåller en snabb och högkvalitativ tjänst.

TA KONTAKT. VI SER FRAM EMOT ATT HÖRA FRÅN DIG

Kom ihåg att ange din e-postadress och bifoga dina filer när du skickar in din förfrågan. Vi ser fram emot den.