fbpx
SPRÅK
MENY

Översättning till engelska

Översättning till engelska är oftast högst upp på listan när man kartlägger ett företags översättningsbehov. Och detta av goda skäl, eftersom engelskspråkigt material snabbt blir mycket viktigt för att kunna kommunicera med de flesta utländska marknader. Att översätta din webbplats till engelska är det första steget till att introducera dina produkter eller tjänster på den internationella arenan. Naturligtvis är översättning av tekniska dokument, produktbeskrivningar, marknadsföringsmaterial och andra texter från engelska till det lokala språket också mycket vanligt. Översättning till engelska är en av huvudtjänsterna hos vår översättningsbyrå: Våra erfarna engelska översättare och redaktörer som har engelska som modersmål gör sitt yttersta varje dag för att se till att våra kunder är fullt nöjda med våra engelska översättningar.

Smiling man in hat and sunglasses

Vem ska du beställa dina engelska översättningar från?

När det gäller engelskspråkiga översättningar tenderar folk att tro att jobbet lätt kan utföras av vem som helst som kan en aning engelska. Således är det pinsamt vanligt att hitta webbplatser översatta av en sekreterare, av webbplatsägarens gamla engelsklärare från gymnasiet eller till och med av någon vän som bott utomlands i några år. Om du väljer att gå den här vägen, javisst, då får du din engelska översättning och du kan kryssa i rutan, men en vän som bor utomlands är inget substitut för en professionell översättare, och det är troligt att din text kommer att krylla av både grammatiska och sakliga fel, samtidigt som engelskan ofta kommer att upplevas som klumpig eller till och med skrattretande för modersmålstalare. Detta kommer att skapa misstro och ge en bild av brist på professionalism. Vår översättningsbyrå kommer att välja den lämpligaste översättaren för ditt projekt från vårt team av begåvade proffs. Lita på oss när vi säger att du inte kommer att ångra att du beställer dina översättningar från en byrå som anställer specialutbildade översättare vars arbete dubbelkontrolleras av en erfaren redaktör. Högkvalitativa översättningar till engelska kan bara utföras av en översättare som har engelska som modersmål, som lever eller har levt i en engelsktalande miljö under en längre tid eller som har en språkstudieexamen och är professionellt utbildad i översättning. Våra engelska översättningar redigeras alltid av redaktörer som har engelska som modersmål. Vi erbjuder översättning och redigering för både amerikansk engelska och brittisk engelska.

 

Vilken position har det engelska språket i världen?

Engelska är ett av de mest talade språken i världen, endast överträffat av mandarin (kinesiska) och spanska när det gäller antalet modersmålstalare. Engelska talas av nästan 1,5 miljarder människor över hela världen, varav cirka 375 miljoner talar det som modersmål. Engelska brukar ofta kallas ‘världens affärsspråk’, eftersom den mesta dagliga affärskommunikationen idag sker på engelska. Dessutom är över 50 % av allt innehåll på internet på engelska. Detta gör engelska till ett av de viktigaste språken att översätta material till, oavsett om dina behov omfattar affärsdokumentation, webbinnehåll, inlägg i sociala medier eller marknadsföringsmaterial.

 

Varför används engelska så mycket?

Engelska har inte alltid varit ett lingua franca. Under olika tider i historien har den rollen också uppfyllts av franska, spanska, portugisiska och latin. Men, medan de sistnämnda i stor utsträckning har förlorat sin betydelse som ett globalt språk, har engelskabara blivit viktigare med tiden. Detta beror inte så mycket på det engelska språkets morfologi eller lexikologi som det globala inflytandet av engelsktalande länder. Det engelska språkets växande betydelse började under tiden för det brittiska imperiet, vilket har varit det största koloniala imperiet i historien, som en gång ockuperande nästan 24 % av jordens landyta, inklusive territorier i Australien, USA, Kanada, Indien, samt ett antal sydostasiatiska länder. Britterna uppförde byggnader och anlade gator i sina kolonier, lärde lokalbefolkningen nya färdigheter och lade därmed grunden för framgången för det engelska språket. Det brittiska imperiet varade under en lång tid, fram tills det slutligen kollapsade för gott vid mitten av 1900-talet. Då hade dock engelska språket redan blivit permanent förankrat i länder som Indien, Malaysia, Brunei, Maldiverna, Mauritius, Afghanistan, Kuwait, Sydafrika, Ghana, Gambia, Sierra Leone, Swaziland och många andra. Statusen för engelska som det officiella språket i mäktiga ekonomier som USA, Australien och Kanada stärkte ytterligare inflytandet och ledde till dess spridning i andra utvecklade länder. Sedan, när Hollywoods inflytande växte till att förmörka filmindustrin i andra länder, fick engelskan också positionen som det globala språket inom mediekulturen. Kombinationen av alla dessa faktorer är anledningen till att engelska har den framträdande betydelse det har idag.

Vilka är de vanligaste förfrågningarna om engelska översättningar?

De flesta beställningar av engelska översättningar avser produktdokumentation, användarmanualer, medicinska texter, informationsmaterial, marknadsföringstexter, webbplatser, applikationer, dokument eller korrespondens. Vi översätter även juridiska texter och skönlitteratur till engelska. Dessutom erbjuder vi kvalitetsbedömning av engelskspråkiga översättningar. Vid översättning till engelskakan vi också tillhandahålla tjänsten som expresstjänst. Det innebär att om du behöver en översättning snabbt kommer vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig och hitta ett sätt att ha översättningen klar när du behöver den, utan att offra kvaliteten.

 

Hur skickar du in en begäran om en engelsk översättning?

När du beställer en engelsk översättning, bifoga källtexten när du skickar in din beställning om det är möjligt. Om källtexten ännu inte är helt klar, ange ungefärligt antal ord som skall översättas. Inkludera därtill syftet med översättningen och lite information om den avsedda läsaren av texten. Slutligen, ange deadline, önskat format och eventuella särskilda önskemål för översättningen. När du beställer en engelsk översättning, kom ihåg att ange om översättningen skall vara på amerikansk engelska, brittisk engelska, australisk engelska, nyzeeländsk engelska, sydafrikansk engelska eller någon annan variant.

 

Hur bestäms priset för en engelsk översättning?

Översättning till engelska är en av de billigaste översättningstjänsterna. Tänk dock på att till exempel översättningar till sydafrikansk engelska är prissatta högre än amerikanska och brittiska översättningar. Kostnaden för en engelsk översättning bestäms till stor del av textens ämnesområde: Översättningar av reklamtexter om allmänna ämnen är billigare än översättningar av, till exempel, medicinska texter, eftersom de senare kommer att kräva en specialistöversättare, redaktör eller expert för att säkerställa terminologisk exakthet. Vi erbjuder våra stamkunder ett attraktivt rabattsystem vilket möjliggörs av vår översättningsprogramvara, som gör det möjligt för oss att ta i beaktande upprepade segment. Tack vare detta kan våra kunder spara en betydande summa pengar på upprepade textavsnitt.

 

Engelsk copywriting — allt du behöver veta

Att skapa engelskspråkigt innehåll blir allt populärare runt om i världen. Exportorienterade företag bedriver ofta sina försäljnings-, marknadsförings- och produktutvecklingsprocesser enbart på engelska. Många inhemska nystartade företag och produktutvecklare har även användarmanualer, försäljningsmaterial och produktkataloger förberedda på engelska för framtiden. Vid beställning av engelsk copywriting är det nödvändigt att tänka på varianten av engelska som talas på målmarknaden. Vi erbjuder innehållsskapande på amerikansk engelska, brittisk engelska och många andra varianter av engelska. Våra engelskspråkiga texter produceras alltid av copywriters som har engelska som modersmål och har en intim förståelse för den engelska språksfären, ordkonnotationer och kontextens inverkan.

 

Hur är det med redigering av engelskspråkiga texter?

Om du själv har översatt en text till engelska och texten är viktig för dig, är det en bra idé att få den kontrollerad av en redaktör som är modersmålstalare av engelska. På samma sätt, om du har fått en engelsk översättning från en översättningsbyrå och du inte är helt nöjd med resultatet, kanske du vill ha den redigerad professionellt. Våra engelskspråkiga redaktörer har engelska som modersmål och en examen i engelsk filologi. Vi strävar varje dag efter att se till att du är nöjd med våra översättningar från engelska eller till engelska och de texter vi korrekturläser och redigerar åt dig.

 

Vilka ordböcker ska du använda för att översätta till engelska?

Den mest kända online-ordlistan är naturligtvis Google Translate. Men, medan Google Translate stöder hela 103 språk, har applikationen fått en hel del kritik för sina felaktiga översättningar. År 2016 introducerade Google ett nytt GNMT-system (Google Neural Machine Translation). I stället för att översätta texter ord för ord, översätter det nya systemet hela meningar åt gången, vilket gör det möjligt att kontextuellt förmedla dem på ett annat språk nästan lika bra som en människa. Tyvärr är Neural Machine Translation inte tillgänglig för alla språk ännu, men Google arbetar hårt för att göra AI-baserade översättningsverktyg tillgängliga för alla språk så snart som möjligt.

TRANSLY ÖVERSÄTTNINGSBYRÅS BLOGG

Translys blogg skrivs av vårt engagerade team av översättare, textskapare och redaktörer. Vi älskar vad vi gör.

VAD VÅRA KUNDER SÄGER OM TRANSLY

Goda översättningar kan ta din verksamhet till en högre nivå. Vi vet hur.

Tack så mycket för ert samarbete! Hittills har alla översättningar gjorts professionellt, översättarna är kompetenta och de översatta texterna, som är tekniska och svåra, är alla begripliga och korrekta. Översättarna arbetar snabbt och följer tidsfristerna, vilket är mycket viktigt för oss. Kundtjänsten är professionell och pålitlig. Priserna är också konkurrenskraftiga...

Icopal
bmigroup.com

Att arbeta tillsammans med Transly Översättningsbyrå har varit ett absolut nöje. Alla e-postmeddelanden och samtal besvaras mycket snabbt och utförligt, våra speciella önskemål har alltid uppfyllts och allt har varit förhandlingsbart. Samtidigt har översättningarna alltid varit mycket professionella och exakt i tid. Våra översättningsbehov har varit av ett särskilt specifikt tekniskt...

Nuctech
nuctech.com

Vi vände oss till Transly Översättningsbyrå för att begära en offert, eftersom vi behövde högkvalitativa och grammatiskt korrekta översättningar för vårt internationella Erasmus-projekt. Vi uppskattade omedelbart det snabba svaret, och det pris som de erbjöd verkade lämpligare än de andra erbjudanden vi fick. Översättningen gjordes noggrant...

Tallinns tekniska universitet
ttu.ee

TA KONTAKT, VI SER FRAM EMOT ATT DU HÖR AV DIG

Kom ihåg att ange din e-postadress och bifoga dina filer när du skickar in din förfrågan. Vi ser fram emot den.